DOŽIVELA SAM KLINIČKU SMRT NA POROĐAJU: Bila sam mrtva 37 sekundi i bilo mi je dovoljno da vidim šta se TAMO dešava (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

IMALA JE LOŠ PREDOSEĆAJ

DOŽIVELA SAM KLINIČKU SMRT NA POROĐAJU: Bila sam mrtva 37 sekundi i bilo mi je dovoljno da vidim šta se TAMO dešava (VIDEO)

Život -

Stefani Arnold iz SAD je tokom svoje druge trudnoće, 2013. godine, imala strah i predosećaj da će umreti tokom porođaja – i nije bila sasvim u krivu. U dokumentarcu na Netflixu, "Surviving Death", ispričala je sa svojim suprugom Džonatanom kako je doživela kliničku smrt na 37 sekundi za vreme porođaja jer je imala stanje koje se naziva placenta previa, odnosno predležeća posteljica, prenosi Mirror.

Nalazi se vrlo blizu ili delimično pored grlića materice, a u nekim slučajevima ga i potpuno prekriva. Ovakav položaj posteljice može prouzrokovati jaka krvarenja. "Bilo mi je jako teško, dok još nisam znala da mi je posteljica u pogrešnom položaju, objasniti kako se osećam. Samo sam suprugu govorila da imam predosećaj da će se nešto loše desiti, ali nisam znala šta. Kada bi me neko pitao kako mi je u trudnoći, svaki put sam htela da odgovorim da ću umreti", rekla je.

Zastrašujuća je činjenica da je Stefani bila u pravu – nakon što je rodila sina Džejkoba, njeno srce prestalo je da kuca i bila je mrtva 37 sekundi.

"Išla sam na carski rez, rodio se Džejkob potpuno zdrav i srećan, ali sekund nakon toga, ja sam prestala da dišem. Imala sam osećaj kao da sam u 3D filmu i da vidim sebe izvan svog tela. Kao da sam bila iznad sebe, a u nekim trenucima i pored sebe. Videla sam sve što se događalo u sobi. Videla sam lekare kako me oživljavaju. Sve se nekako kretalo oko mene, videla sam sve drage ljude – čak i baku koja je preminula pre 10 godina. Mamin brat takođe se pojavio, zajedno s mojom ćerkom i mamom".

Stefani se seća i kako je čula lekare da u panici govore kako ovo ne sme da se dešava, kako ne smeju da je izgube. U stomaku je osetila jak pritisak pre nego što se vratila u život. Nakon toga bila je šest dana u indukovanoj komi, a jedan bubreg je zakazao. Ponovo je morala da nauči da hoda i govoriti, a cela situacija ostavila je, kako kaže, veliki trag u njenom životu.

(Kurir.rs/ Mirror/ Večernji.hr/ L. S)

Bonus video:

01:45

MOGU IZAZVATI SMRT, A NAJVIŠE IH KORISTE SPORTISTI! ALARMANTNI rezultati istraživanja: Najugroženiji mladi od 18 do 35 godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track