USVOJILI SMO DEČAKA IZ KINE I UČILI OBIČAJE NJEGOVE KULTURE: Godinama kasnije saznali smo ŠOKANTNU ISTINU i sve je palo u vodu
Foto: wen hui wang / Panthermedia / Profimedia

ŽIVELI U ZABLUDI

USVOJILI SMO DEČAKA IZ KINE I UČILI OBIČAJE NJEGOVE KULTURE: Godinama kasnije saznali smo ŠOKANTNU ISTINU i sve je palo u vodu

Život -

TikTok korisnica koja se na ovoj društvenoj mreži potpisuje kao mrsmedeirom često objavljuje šokantne i bizarne priče kojima zabavlja i zasmejava svoje pratioce, a nedavno je podelila i jednu priču s Reddita o paru koji je usvojio kinesko dete. Par se, piše Mirror, trudio da sina odgaja u duhu kineske kulture i običaja, da bi nakon 17 godina shvatili kako je dečko - zapravo Korejac, a ne Kinez.

Dečaka su, kako anonimno piše jedna korisnica Reddita, roditelji dali na usvajanje jer nisu imali uslove da ga odgajaju, a oni su obećali da će dete dobro odgajati i voleti ga kao da je njihov. "Rekli smo im da će biti voljen, što smo i mislili, jer smo se u njega zaljubili čim smo ga videli", rekli su dečakovim biološkim roditeljima, inače Amerikancima istočnoazijskog porekla.

Ipak, već nakon par meseci novi roditelji su počeli da se grizu misleći kako se "nisu dovoljno povezali s kineskim običajima i kulturom kojoj dečak pripada". Zbog toga su se čak i sprijateljili sa stanovnicima kineske zajednice blizu mesta u kom su živeli, posebno s jednim kineskim parom s kojim se i dečak zbližio.

Upisali su ga i na kurs mandarinskog jezika, a da im se sin što više približi kulturi zemlje iz koje potiče, porodica je često i putovala u Kinu. Kada je napunio 17 godina pomagali su mu da ispuni prijavu za fakultet, a tada su, kako kažu, otkrili istinu.

"Kopajući po papirima naišao sam na papire za usvajanje i video nešto skroz banalno i očito što ni supruga ni ja nismo tada primetili", rekao je otac kojem su na papirima za oko zapala prezimena dečakovih bioloških roditelja, 'Park' i 'Kim' - što sugeriše da je dete poreklom Korejac, a ne Kinez.

Otkako je podeljen video s ovom pričom u kojem korisnica čak i sprema kineska tradicionalna jela, lajkovalo ga je skoro tri miliona ljudi, a na hiljade njih se javilo samo da pohvale trud i žrtvu ovih roditelja. "Zamišljam kako se taj dečko predstavlja: 'Ja sam Korejac, govorim mandarinski i imam bele roditelje", napisao je neko u komentarima.

(Kurir.rs/ Mirror/ L. S)

Bonus video:

01:49

GEJ AKTIVISTA ŠOKIRAO U USIJANJU: LGBT osobe u Srbiji već imaju decu, ja znam za primer još od 2003. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track