DOBILA OTKAZ ZBOG STVARI OD KOJE SE MNOGIMA DIŽE KOSA NA GLAVI: Internet se usijao, vodi se ŽESTOKA POLEMIKA! (ANKETA, VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok

nezgodno

DOBILA OTKAZ ZBOG STVARI OD KOJE SE MNOGIMA DIŽE KOSA NA GLAVI: Internet se usijao, vodi se ŽESTOKA POLEMIKA! (ANKETA, VIDEO)

Život -

Natali, radnica u jednom butiku, objavila je u videu na TikToku da je nakon mesec dana rada dobila otkaz jer nije dovoljno komunicirala s kupcima.

Video je u par dana dobio više od 5.5 miliona pregleda i preko 600 hiljada lajkova. U komentarima se posledično razvila rasprava o tome trebaju li trgovci da komuniciraju više s kupcima ili da ih puste da u miru razgledaju ponudu.

prodavnica, kupovina, prodavačica
foto: Shutterstock

Natali (@natalieulwelling) je na početku videa rekla da je upravo dobila otkaz na jednom od "najdražih poslova koje je ikad imala" nakon samo mesec dana rada. Zatim je dodala da razlog zbog kojeg je dobila otkaz nema smisla. Kao što smo već naveli, razlog je što nije komunicirala dovoljno s kupcima.

@natalieulwelling

storytime rant therapy session video

♬ original sound - NATALIE 🎀

Šokiralo ju je što je dobila otkaz bez prethodnog upozorenja

Dodala je da ju je to šokiralo. "Mislila sam da će me upozoriti ili tako nešto." Kaže da nije očekivala da će na licu mesta dobiti otkaz. U videu je rekla je da je uvek "otvorena za kritiku i da želi da da sve od sebe".

Želela je da nauči više o poslu koji je imala i rekla je da ga je obožavala. Takođe je dodala da je rekla svojim menadžerima da bi joj bilo draže da su joj ranije rekli da postoji problem jer, kako kaže, smatra ga "lako rešivim".

Natali je istakla da nije htela da se svađa, da su menadžeri svoju odluku doneli, ali da je razočarana situacijom. Posebno ju je frustriralo što ju je koleginica pohvalila, i rekla da joj ide jako dobro. S čime su i njeni menadžeri bili upoznati. Najviše joj smeta što joj nisu dali priliku da pokaže da može bolje.

Mnogi su je u komentarima podržali. "Ironično je da su ti dali otkaz zbog toga što nisi komunicirala više s kupcima, a ni oni nisu znali da komuniciraju s tobom", "Definitivno su te trebali upozoriti", "Ovo je ludo. Očito imaju problema unutar svog menadžerskog tima. Nemoj dopustiti da te ovo obeshrabri, to je njihov gubitak."

Prodavnica, Prodavačica
foto: Profimedia

U komentarima se razvila rasprava

No u komentarima se razvila i rasprava o tome trebaju li trgovci pustiti kupce da na miru razgledaju ponudu ili trebaju više komunicirati s njima.

"Bavim se maloprodajom i primećujem da mnogi kupci preferiraju da se ne angažujete previše osim ako im treba pomoć ili imaju pitanja", napisala je jedna osoba.

"Kada kupujem, doslovno ne želim da zaposleni komuniciraju sa mnom", istakla je druga.

"Ne mogu da podnesem kad zaposleni pokušavaju da razgovaraju sa mnom, molim te, ostavi me na miru", dodala je treća.

Prodavačica
foto: Printscreen

"Smatram da mlađi žele da trgovci komuniciraju s njima, ali se stariji uzrujaju kada ne komuniciraju, to je izgubljena bitka u celosti", osvrnula se četvrta osoba.

"Ozbiljno, ponašaju se kao da me treba držati za ruku, to je tako iritantno", referirala se peta osoba na neka iskustva s trgovcima koje je imala.

Javili su se i trgovci koji su istakli da ne žele gnjaviti kupce previše, ali su pod pritiskom da to rade. "Verujte mi da nam to nameću menadžeri i korporacije, većina nas ne želi biti dosadna namerno", neki su od takvih komentara.

Šta vi mislite?

(Kurir.rs/index/T.J.)

Bonus video:

02:29

POZNATI GLUMAC O POSTAVLJANJU GRANICA: U emisiji Pusti brigu otkrio šta je ključno kada je reč O GLUMI (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track