LEKARI MLADIĆU 4 PUTA OTVARALI LOBANJU I "PRALI" MOZAK! Doživeo bizarnu nesreću, a život mu spasio poremećaj sna: Da je zaspao...
Foto: Printscreen/Instagram/goforbrandon

evo šta mu se desilo

LEKARI MLADIĆU 4 PUTA OTVARALI LOBANJU I "PRALI" MOZAK! Doživeo bizarnu nesreću, a život mu spasio poremećaj sna: Da je zaspao...

Život -

Njujorčanin Brendon Aleksander prolazi pakao nakon nezgode na skejtbordu u oktobru 2019, nakon koje je imao više operacija i tretmana.

Incidenta se ne seća, a lekari su mu četiri puta otvarali lobanju i lečili tešku infekciju koja je pretila da ga ubije.

Nesrećnik se probudio tri dana nakon incidenta i nije imao pojma šta se dogodilo. Zadobio je tešku povredu mozga i ugrađen mu je titanijumski implant.

Prošlog septembra je imao poslednju u nizu operacija, ali oporavak nije išao po planu. Pojavio se veliki otok na oku, a infekcija je napunila lobanju tečnošću.

- Osećao sam se kao da mi mozak radi unazad i čuo otkucaje srca u glavi. Pokušao sam da zaspim, ali nisam mogao - rekao je mladić.

U međuvremenu, prošao je više kompleksnih intervencija, a poslednja je podrazumevala otvaranje lobanje i “pranje” mozga. Završio je sa 89 kopči, prenosi LadBible.

- Pronašli su infekciju ispod implanta koja je brzo napredovala. Moja devojka je gledala kako mi se život raspada pred očima. Znala je da moram sve iznova da prođem - objasnio je.

Kasnije je rečeno da je Brendona spasilo to što nije mogao da zaspi, jer da jeste više se nikada ne bi probudio.

Naredna operacija je zakazana za april ove godine.

- Deo lobanje je zatvoren titanijumskom mrežicom do sledeće operacije. Završio sam sa antibioticima i sada čekam. Moraju biti sigurno da je infekcija nestala pre nove rekonstrukcije - kazao je.

(Kurir.rs/Telegraf/A.G.)

Bonus video:

03:44

KAŽU DA SU SIMPTOMI STRAŠNI, A BOLOVI KAO POROĐAJNI! Zašto terapija za ovu RETKU BOLEST još uvek NIJE DOSTUPNA U SRBIJI?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track