BLIZNAKINJE OTETE IZ MAJČINOG NARUČJA NA ROĐENJU: Prodali ih na crnom tržištu, upoznale se posle 22 godine, a živele U ISTOM GRADU
Foto: Printscreen/TikTok

IDENTIČNE SU

BLIZNAKINJE OTETE IZ MAJČINOG NARUČJA NA ROĐENJU: Prodali ih na crnom tržištu, upoznale se posle 22 godine, a živele U ISTOM GRADU

Život -

Na dirljivim snimcima njihovog ponovnog okupljanja, blizankinje, sada u ranim dvadesetim, pale su u zagrljaj svojoj majci, koja je jecala u njihovom prvom zagrljaju otkako su one rođene.

Ejmi i Ano, rođene 2002. godine, prodate su na tržištu nakon što je njihova majka pala u komu. U vreme kada joj je izrečena strašna laž da su joj bebe umrle na porođaju, prodate su dvema različitim porodicama.

Međutim, nakon što su se prepoznale u video snimcima, tadašnje tinejdžerke su konačno ponovo spojene, dobrim delom zahvaljujući istrazi koja radi na povezivanju izgubljenih porodica.

@metrouk This is the heartwarming moment two twins separated at birth were reunited with their biological mother Amy and Ano were both stolen from a hospital in the Eastern European country of Georgia just days after their birth in 2002 after their mum, Aza, fell into a coma. The identical twins were then sold to new families, remaining separated for more than 22 years before miraculously recognising one another in social media videos. #fyp #reunion #separation #separated #separatedatbirth #longlostfamily #longlostsiblings #longlosttwin #emotional #childbirth #lost #family #twins #georgia #georgiatwins #fyp #tok #news ♬ original sound - MetroUK

Istraga je otkrila da je na hiljade porodica u Gruziji dobijalo poražavajuću vest da su im bebe umrle pri rođenju tokom više od tri decenije.

Nakon što je 2021. godine pronašla netačne detalje u sopstvenom izvodu iz matične knjige rođenih, Museridze je osnovala Fejsbuk grupu i krenula da uđe u trag svojoj pravoj porodici.

Na osnovu broja ljudi koji su je kontaktirali od tada, u kombinaciji sa brojem slučajeva širom zemlje, Museridze procenjuje da je desetine hiljada beba oteto od njihovih bioloških roditelja.

Sistemsko otimanje dece

Govoreći za BBC World Service, ona je rekla da veruje da je crno tržište, koje je radilo od ranih 1970-ih do 2006, „bilo sistemsko“.

Dva člana porodice kojima su njeni napori pomogli da se ujedine bili su Ano i Ejmi, bliznakinje, koje skoro 20 godina nisu imale pojma da su rođene zajedno 2002. godine.

@dailymail Incredible moment Georgian twins are reunited with their birth mother 22 years after they were stolen from hospital and sold on black market to separate families: The identical women found each other as teens after one saw the other on TV talent show. #fyp #reunion #emotional #childbirth #lost #family #mother #georgia #twins ♬ snowfall - Øneheart & reidenshi

Ejmi je rekla da je imala osećaj da ima sestru bliznakinju kada je imala 12 godina. Tada su joj prijatelji rekli da su videli devojku koja je ličila na nju kako pleše u emisiji „Gruzija ima talenat“. Kasnije je saznala da je to Ano.

Međutim, kada je tada pitala svoju porodicu o tome, oni su to odbacili. „Svako ima dvojnika“, rekla joj je majka.

Ali tu se njihova priča ne završava.

Ponovo zajedno

Sedam godina kasnije, u novembru 2021., Ejmi je objavila snimak sebe na TikToku, gde je imala plavu kosu i pirsing na obrvi. Sada je Ano videla sličnost i bila je zapanjena kada je videla devojku koja je ličila na nju.

Uprkos tome što su živele na udaljenosti od 200 milja u Gruziji, društvene mreže su im omogućili da se povežu. Počele su da razgovaraju putem Fejsbuka i na kraju se upoznale uživo

Dok je u njihovim izvodima iz matične knjige rođenih stajalo da su rođene u istoj bolnici, porodilištu Kirtskhi, u dokumentima je stajalo da je jedna rođena nekoliko nedelja kasnije. Nakon susreta licem u lice, postalo je jasno da su identične bliznakinje.

Ejmi i Ano
foto: Printscreen TikTok

„Bilo je kao da se gledam u ogledalo, potpuno isto lice, potpuno isti glas. Ja sam ona i ona je ja", rekla je Ejmi.

Neverovatne sličnosti

Sestre su brzo otkrile da imaju i brojne sličnosti. Obe vole istu muziku, vole da igraju i imaju su istu frizuru.

Međutim, sličnosti su se širile izvan površnog, jer su takođe otkrile da imaju isti genetski poremećaj kostiju koji se zove displazija.

Rekle su da im se čini kao da zajedno otkrivaju misteriju.

„Svaki put kada sam saznala nešto novo o Ano, stvari su postale još čudnije“, rekla je Ejmi.

Usred uzbuđenja što su pronašle jedna drugu, bilo je i ljutnje.

Ejmi i Ano
foto: Printscreen TikTok

Kako su mogli da to dopuste?

Ejmi je rekla da se osećala kao da je njen život bio laž, dok je Ano rekla da je bila „ljuta na svoju porodicu, ali ona je samo želela da se teški razgovori završe kako bi svi mogli da nastave dalje“. „To je luda priča“, dodala je Ejmi, „ali je istina.“

Odlučili su da se suoče sa svojim porodicama i konačno su saznali istinu.

Pošto nisu mogle da imaju decu, prijatelji su Ejminoj i Anoinoj majci rekli da u lokalnoj bolnici ima neželjenih beba. Ako bi platili lekarima, mogli bi da usvoje jednu od ovih beba, odnesu ih kući i odgajaju kao svoje.

Nijedna od usvojiteljskih porodica nije znala da su devojčice bliznakinje, rekli su, i tvrdili da nisu znali da je ta praksa nezakonita.

U to vreme, Gruzija je prolazila kroz period previranja, a majke su rekle da veruju da je proces usvajanja legitiman jer su lekari bili uključeni.

Obe ponovo u majčinom zagrljaju

Konačno, posle više od dve decenije, Ejmi i Ano su se ponovo spojile sa svojom rođenom majkom Azom. Emotivan trenutak objavljen je na TikToku

Aza je ćerkama objasnila da joj je pozlilo posle porođaja i da je pala u komu. Kada se probudila, bolničko osoblje joj je reklo da su joj bebe umrle.

Majka je rekla da je susret sa davno izgubljenim ćerkama dao novi smisao njenom životu i da su i dalje u kontaktu.

Gruzija je 2006. promenila svoje zakone kako bi suzbila trgovinu ljudima, otežavajući nelegalno usvajanje, a 2022. vlada je pokrenula istragu o istorijskoj trgovini decom.

(Kurir.rs/ BBC/ L. S)

Bonus video:

00:34

ZAPALILE SVA PATRIOTSKA SRCA! Bliznakinje čarobnog glasa zapevale u emisiji uživo svoj veliki hit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track