U SOFIJIN VRTIĆ UDARIO AUTOMOBIL I ZBOG NJEGA JE OSTALA BEZ STOPALA: 3 godine kasnije zadesila je još gora NESREĆA, letela 20m
Foto: Printscreen/Instagram

noćna mora

U SOFIJIN VRTIĆ UDARIO AUTOMOBIL I ZBOG NJEGA JE OSTALA BEZ STOPALA: 3 godine kasnije zadesila je još gora NESREĆA, letela 20m

Život -

Početak života Sofi Delezio je kao početak najgore noćne more, ali ova neverovatna devojka je preživela najgore i nijednog trenutna nije dozvolila da je užasna prošlost spreči da bude srećna.

Sofi je izgubila stopala, uvo i prste kada je automobil uleteo u njen vrtić u Sidneju neposredno pre Božića 2003. godine, a potom je je doživela srčani udar kada ju je udario automobil i odbacio skoro 20 metara u još jednoj strašnoj nesreći u maju 2006. godine.

Sofi nikada nije dozvolila da je nesreće ili doživotni invaliditet koji su joj ostavili velike fizičke posledice spreče da ostvari svoje snove.

„Po mom mišljenju nisam 'Sofi devojka bez nogu', već neko potpuno normalan. O sebi razmišljam kao o Sofi, brbljivici, društvenoj osobi, devojci koja voli dobar hamburger i uživa u svakom danu koliko god može“, rekla je ona.

„Sve je izbor. Možete izabrati da ne vidite pozitivno u stvarima. Možete izabrati da se samo fokusirate na negativnosti i na samosažaljenje. Svima je dozvoljeno da tuguju, ali treba da pogledate i lepotu sveta”.

Sofi se prošle godine verila sa Džozefom Salernom na Dan zaljubljenih i par se uselio u stan koji su kupili zajedno, a upoznali su se sa 6 godina jer su bili u istom plivačkom timu.

(Kurir.rs/BlicŽena/T.J.)

Bonus video:

01:41

ZBOG NEZGODE NA POSLU OSTALA INVALID U 22. GODINI! Inspirativna priča prvakinje sveta u paraolimpijadi: Ovaj poziv je sve promenio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track