Vežbajte na poslu

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Vežbajte na poslu

Život -
Jednostavnim pokretima istegnite vrat, ramena, grudi i rešite se ukočenosti

Kažete da vam posao u kancelariji nije težak. S tom konstatacijom ne bi se složilo vaše telo. Jer od statičnosti i sedenja često stradaju mišići.U ovom broju Dr Kurira nastavljamo sa serijom vežbi koje možete da radite u kancelariji. Nisu naporne, a rezultate možete da osetite istog trenutka.Fitnes instruktor Milan Lazović ističe da dugotrajno sedenje loše utiče najviše na mišiće vrata, leđa, ramena i grudi. Jednostavnim vežbama istezanja, međutim, možete da se rešite dosadnog bola i ukočenosti.- Istezanje može da bude statičko, dinamičko, balističko, aktivno i izometrijsko. Vežbe koje vam predlažemo spadaju u statičko istezanje. Vežbamo dok je telo u stanju mirovanja. Trebalo bi da u mišićima osetite blagu zategnutost, ali nikako bol. Kod svake prikazane vežbe ostanite u tom položaju 15-30 sekundi, pa onda pređite na drugi pokret - objašnjava Lazović i dodaje da tokom istezanja možete da osetite toplinu ili blagu nelagodu u mišićima.Prema njegovim rečima, statičko istezanje, kada se radi pravilno, smanjuje prag osetljivosti mišića, što dovodi do njihovog opuštanja, a potom i njihove mogućnosti da se istegnu više.

A Istezanje ramena i vrataSedite i ispravite leđa. Glavu nagnite blago pozadi (kao na slici) i raširite ruke u visini ramena. U ovom položaju ostanite 15 sekundi.

B Grudi i vrat

Vratite se u prethodni sedeći položaj. Ruke opustite na stolu, a glavu ponovo nagnite unazad tako da osetite blago zatezanje u grudima. Tako ostanite petnaestak sekundi.

C RamenaLevom rukom pokušajte što više da povučete suprotnu ruku kako biste osetili blago zatezanje u ramenima. Vežbu ponovite, ali zamenite položaj ruku. Za ovu vežbu trebaće vam oko 30 sekundi.

D Ramena i grudiJednom rukom uhvatite se za kraj stola (kao na slici) i vukući telom ruku u suprotnu stranu istegnućete mišiće ramena, ali i grudi. Vežbu ponovite drugom rukom, a radite je ukupno oko 30 sekundi.

E Istezanje poput mačkeRuke spustite na ivicu stola. Udaljite malo stolicu i glavu nagnite napred i pokušajte da što više izdignete ramena. U ovom položaju ostanite oko 15 sekundi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track