Prevaziđite sopstvene mogućnosti

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Prevaziđite sopstvene mogućnosti

Život -
Uz elastičnu traku isprobajte snagu i mišiće

Kod kuće ste. Umesto da sedite ili ležite i gledate TV, ustanite i proverite u kakvom su vam stanju mišići. Za ovaj eksperiment ili trening trebaće vam elastična traka i ne više od nekoliko minuta.Kao i u prethodnom broju, pokazaćemo vam nekoliko vežbi kojima možete da proverite svoje mogućnosti.- Tokom ovog treninga koristićemo elastičnu traku jer sa njom dobijamo veći otpor, a samim tim i veću angažovanost mišića. Po broju urađenih vežbi znaćete u kakvoj ste formi. Vežbe su, u većini slučajeva, namenjene gornjem delu telu, ali ne brinite, učestvovaće ono celo - objašnjava Lazović.On dodaje da ovim vežbama pre svega aktiviramo bicepse, tricepse ali i ramene mišiće. S obzirom na to da se svaka vežba izvodi u blagom iskoraku, biće zapostavljeni mišići nogu.- Početnici ove vežbe ne mogu raditi duže od 30 sekundi, ali onima koji treniraju redovno, 60 sekundi po vežbi je optimalno vreme. Za trening ne treba više od tri minuta, a telo će to znati da nagradi - rekao je Lazović.A Vežbe za ramena Elastičnu traku nagazite jednom nogom. Držeći je za krajeve, ispružite ruke, a zatim ih poravnajte sa ramenima tako što ćete ih raširiti. Vežbu ponovite tako što ćete traku nagaziti drugom nogom. Ukupno vreme vežbanja je od 30 do 60 sekundi.

B Biceps pregib u iskoraku

Jednom nogom koju ste namestili u iskorak nagazite elastičnu traku kao na slici. Vežbu radite oko 15 sekundi, a potom zamenite položaj nogu i ruku i vežbu radite još 15 sekundi.

C Hamer kikbek Telo postavite u položaj kao na prvoj slici. Elastičnu traku rastežite kao što je to prikazano na drugoj. Vežbu ponovite drugom rukom i nogom i radite je ukupno od 30 do 60 sekundi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track