Vežbe za bicepse

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Vežbe za bicepse

Život -
Lepo oblikovani bicepsi ne moraju da budu privilegija samo onih koji vežbaju u teretanama

Bicepsi su mišići koji se sastoje iz dva dela. Lepo oblikovani privilegija su malog broja muškarca, i to onih koji idu u teretanu. Ako niste u situaciji da vežbate tamo, u ovom broju Dr Kurira pokazaćemo vam kako da trenirate kod kuće.Milan Lazović, fitnes instruktor, kaže da je težina tela sasvim dovoljna za izgradnju kvalitetne mišićne mase i može zameniti skoro svaku spravu koja se nalazi u teretani.

- Nije sve u spravama za vežbanje. Nekoliko kvalitetnih vežbi, malo prostora i dobra volja biće dovoljni za dobar izgled mišića. Većina vežbi koje radimo kod kuće su sklekovi, čučnjevi i zgibovi. Uz to, za oblikovanje bicepsa trebalo bi dodati i nove tri vežbe. Za neke od njih biće potrebna elastična traka - kaže Lazović i dodaje da su nove vežbe malo teže i da se pre njih treba zagrejati.- Pre treninga je uvek bolje lagano zagrejati mišiće jer tada dobijamo bolji efekat. To možemo da postignemo laganim trčanjem u mestu, kružnim pokretima glave, okretanjem ruku u ramenima, savijanjem u laktovima. Zagrevanje treba nastaviti kružnim pokretima kukova, savijanjem napred-nazad i laganim čučnjevima. Posle toga slobodno možemo da počnemo trening - navodi instruktor i dodaje da prva vežba podstiče rast bicepsa.A Pumpanje bicepsa Nagazite nogama elastičnu traku i uhvatite je za krajeve, a potom lagano ruke savijte u laktu. Veći otpor postiže se većim raskorakom. Vežbu ponovite 21 put.

B Kik-bek u stranu Elastičnu traku nagazite jednom nogom koja je u iskoraku, naslonite se rukom na tu nogu kao na slici. Drugom rukom razvucite jedan kraj trake. Otpor se povećava skraćivanjem dužine trake. Što je dužina manja, otpor postaje veći. Vežbu radite 30 sekundi, a zatim sve to ponovite drugom nogom i rukom.

C Sklek-noga-sklek Vežbu počnite kao i svaki drugi sklek, ali kada se odignete od poda, savijte jednu nogu u kolenu kao što je prikazano na slici. Vežbu radite oko 30 sekundi, s tim što svaki put treba drugu nogu savijati u kolenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track