Skoro sve mrze celulit!

Žene u Srbiji bore se sa kilogramima, a poroci su im čokolada, torte i kolači, pokazalo istraživanje

Skoro sve mrze celulit!

Život -
Neke ručaju u pekari i ne mogu da zamisle dan bez dosta hleba, peciva i čašice alkohola

Srpskoj ženi najviše smeta broj kilograma! I celulit. A strahuje za svoje zdravlje zbog toga što se nezdravo hrani. Najveći porok su joj čokolada, torte i kolači, a neke ne mogu da zamisle svoj dan bez dosta hleba, peciva i čašice nekog alkohola. Ona želi na neki tretman za skidanje celulita, a istovremeno da ukloni dlake sa lica i tela, kao i da “ispegla” bore! E to su problemi današnje žene na osnovu rezultata jednog od istraživanja u Srbiji.

Dakle, 83 odsto njih nezadovoljno je zbog viška kilograma, 11odsto smatra da bi trebalo da izgubi manje od pet, a svega šest odsto ispitanica naglašava da ima idealnu težinu. U anketi se 78 odsto žena izjasnilo da se hrani nezdravo jer im se ručak uglavnom svodi na jela iz pekare, doručak obično preskaču i uveče imaju najobilniji obrok. Njih 14 odsto izjavilo je da nekoliko dana tokom nedelje jede zdravu hranu, a osam odsto njih da se trudi da svakodnevno jede zdrave namirnice. Za svoj najveći porok žene u Srbiji označile su čokoladu, torte i kolače, dok manji broj ne može da zamisli dan bez mnogo hleba i peciva, kao i koje čaše alkoholnih pića. A čak 95 odsto ispitanica naglasilo je da bi najradije želelo da se podvrgne nekim metodama za rešavanje problema sa celulitom, a ostale su objasnile da bi se najpre otarasile neželjenih dlaka ili rešile dermatološke probleme na licu i “ispeglale” bora. Anketa je pokazala da 67 odsto žena brine o tome da li će zbog nepravilne ishrane i neaktivnosti imati neki zdravstveni problem, a 16 odsto smatra da tome doprinosi i pušenje.

Slavica Ljubojević, jedna od stručnjaka koji su sproveli istraživanje o navikama naših žena, za Dr Kurir kaže da su rezultati pokazali da je poželjno da se ženama naprave programi pravilne ishrane.- Od ishrane zavisi koliko ćemo kilograma imati, kakva će nam biti koža, kosa ili nokti, ali i stanje unutrašnjih organa. Glavno je pravilo da žene ne moraju da gladuju kako bi izgledale vitkije i lepše, kao i da pravilna ishrana može u isto vreme da doprinese poboljšanju celokupnog zdravlja. Ujedno, na taj način smanjuje se rizik od povišenog holesterola, dijabetesa, visokog krvnog pritiska, infarkta i bolesti srca, artritisa, žučnog kamenca i depresije - naglasila je ona.

Istraživanje83 odsto žena ima višak kilograma95 odsto ima problem sa celulitom67 odsto zbog ishrane strahuje za zdravlje16 odsto njih misli da im pušenje narušava zdravlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track