Mlađima privlačnije starije, a starijima mlađe

Muškarci tokom života mogu da prođu kroz potpuno suprotne faze kad je reč o njihovom odnosu prema že

Mlađima privlačnije starije, a starijima mlađe

Život -
Mnogim muškarcima koji su u zrelom dobu pažnju privlače žene s mnogo manje godina od njih, a upravo suprotno bilo je kad su bili mladići

Prešli ste četrdesetu, i što ste stariji, sve više vam se sviđaju mlađe žene. Tek sada shvatate i na pravi način doživljavate onu izreku: “Što je mlađe, to je slađe”. Okrećete se za devojkama od dvadeset godina, zbog njih izlazite u klubove, razmenjujete poglede, brojeve telefona, a često završite u krevetu, pa i u vezi. Uzbuđuje vas ta razlika i osećaj dominacije, a s druge strane, prisećate se potpuno drugačijeg vremena, kad ste bili mladi i imali potpuno suprotne sklonosti. Tada su vam izazov bile žene od trideset i više godina, a osećali biste se kao bog kada bi vam se posrećilo da završite s nekom od njih. Pitate se šta se to sada promenilo i zbog čega.Psiholog Aleksandra Janković rekla je za Dr Kurir da nije ništa neobično da muškarci prolaze dve potpuno suprotne faze tokom života - da ih, dok su mlađe dobi, privlače starije žene, a da, kada dođu u određene godine, osete mnogo veću naklonost prema mlađima.- Često su mladićima starije žene preporučivali očevi, misleći da ona može da mu pokaže posebne veštine, bolje ih zadovolji i da zahvaljujući njoj mogu da steknu određeno umeće za dalje funkcionisanje u životu. U tom mlađem dobu kontakt s njima im imponuje, osećaju se moćno i važno - kaže Jankovićeva.Prema njenim rečima, mlađim muškarcima kod starijih žena se sviđa i to što ih ne uslovljavaju i ne opterećuju jer su mnogo zrelije, same brinu o svemu bitnom, pa su oni opušteni i slobodni.- Problem nastaje kada od nekog svog drugara čuju nešto pogrdno, poput: “Šta ćeš više s tom babom?” U tom slučaju sebi kažu: “Dobro, ja sam to uspeo da ostvarim, sad mi nije zanimljivo”, i nakon toga se povuku - istakla je ona.Kada uđu u neke zrelije godine, ponovo žele uzbudljive i privlačne stvari. To su najčešće mlade devojke.- Starijim muškarcima mlade devojke često budu društveno poželjni privesci, kao psihološka transfuzija ili trofeji. Kada uđu u odnos s mladom devojkom, muškarci imaju ulogu onog ko kontroliše vezu, pa čak i razvoj te žene. One su često poslušne i podređene, što muškarcima veoma prija - kaže Jankovićeva za Dr Kurir, dodajući da se na ovaj način oni podmlađuju.

Godine nisu presudneIako godine igraju važnu ulogu u odnosu između muškaraca i žena, nisu ključan faktor u odabiru partnera.- I te kako je moguće da se sklope ozbiljni i dugotrajni brakovi s velikom razlikom u godinama kod partnera. Godine jesu bitne, ali kad se partneri pronađu i ostvare ljubavno slaganje, ta razlika je najmanji problem - istakla je Aleksandra Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja