Jovani malo fail da pobedi bolest

Dr Kurir pokreće akciju

Jovani malo fail da pobedi bolest

Život -
Jovana Todorović (18), koja je rođena s cerebralnom paralizom i o kojoj je Dr Kurir već pisao, sutra putuje na operaciju u ruski grad Tulu, ali da bi njena porodica isplatila troškove, neophodno im je još novca, koji nemaju

Jovana Todorović (18) rođena je s cerebralnom paralizom i od kada je napunila svega jedan mesec njeni roditelji se bore da ona jednog dana postane zdrava. Iako je u nekim trenucima bilo veoma teško, Jovanini otac i majka nisu gubili nadu da će ispuniti svoj cilj. Zbog toga su uspeli da je dva puta pošalju na operaciju u specijalnu bolnicu u ruskom gradu Tuli, nakon čega je mnogo napredovala i čak počela da staje na hodalicu, a za sutra joj je zakazan još jedan zahvat na istoj klinici, koji bi dodatno mogao da joj poboljša stanje. Dr Kurir je već pisao o Jovani, ali ostalo je još samo malo novca koji je potrebno skupiti da bi njeni roditelji isplatili sve troškove putovanja i operacije.- Sutra putujemo jer su nam lekari s te klinike zakazali operaciju i snašli smo se kako znamo i umemo za osnovne stvari za putovanje, ali ni sami ne znamo kako ćemo izgurati sve do kraja jer nam nedostaje novac - rekao je Jovanin otac Petar.Inače, Jovana je rođena pre vremena i morala je da bude u inkubatoru, što je bio veliki šok za roditelje, koji su samo čekali da njihova mala devojčica dođe kući. Međutim, nakon mesec dana doktorka je primetila da se Jovani pomalo tresu desna noga i ruka, što je bio prvi znak teškog oboljenja.- Posle analiza, kada nam je rečeno o čemu se radi, ceo svet nam se srušio. Prvo nisam mogao da poverujem u to. Znao sam odlično kakvi su simptomi cerebralne paralize i šta ona podrazumeva, zato nisam mogao da prihvatim da moje dete ima takve probleme. Međutim, onda sam sa suprugom rešio da ću svaki deo svog života uložiti u to da Jovani bude bolje i da ću je jednog dana osposobiti da samostalno funkcioniše - istakao je Petar.Prema njegovim rečima, ona nema težak oblik cerebralne paralize, zbog čega je, uz ogroman trud, odlično reagovala na sve fizikalne terapije i dve operacije.- Velika nam je nada da će posle trećeg zahvata potpuno ispraviti stopala i moći samostalno da izlazi iz kuće, odlazi u školu i živi svoj život - istakao je Petar.Cela porodica Todorović s nestrpljenjem iščekuje Jovanin novi put u Rusiju i nada se najboljem, ali samo operacija košta 2.000 evra, dok su i troškovi putovanja veoma veliki. Zato im je veoma potrebna pomoć.

Kako da pomognete JovaniRačun je otvoren u Poštanskoj štedionici Beograd br. računa: 908-20001-18 poziv na broj:200-412370317-08s napomenom “Pomoć za Jovanu”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track