Šta nakon trudnoće na ženskom telu više nikad nije isto?

Saznajte!

Šta nakon trudnoće na ženskom telu više nikad nije isto?

Život -
Naučnici su dokazali da nakon trudnoće ženama trajno ostaju veća stopala

Trudnoća se ne naziva uzaludno drugim stanjem. Žena u vremenu trudnoće, ali i nakon porođaja doživljava brojne fizičke promene. Većina nakon porođaja želi da vrati staru telesnu težinu, ali postoji jedan deo tela koji se nikada neće vratiti u prvobitno stanje.

Reč je o stopalima koja se tekom trudnoće mogu povećati za ceo broj. Kako pokazuje istraživanje, to je trajna promena. Istraživači su testirali promene na stopalu kod niza trudnica, i to za vreme njihove trudnoće, nakon porođaja pa čak i godinu dana nakon porođaja.

Lekari veruju da se tokom trudnoće luk stopala izravnava, verovatno zbog dodatne težine i povećane količine vazduha u zglobovima povezane s trudnoćom. U novom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation", stručnjaci zaključuju da je rast stopala verovatno trajna promena.

Zanimljivo je da se najveće promene na ženskom telu događaju u prvoj trudnoći, dok kod druge, treće i svih daljnjih trudnoća nema toliko velikih promena poput rasta stopala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track