Zdravstvene prednosti limuna

Izuzetno voće

Zdravstvene prednosti limuna

Život -
Limun se već dugo vremena koristi kao anti-bakterijsko i anti-virusno sredstvo, a osim toga limun sadrži dosta fitohemikalija i antioksidanata koji utiču na zdravlje i lepotu naše kože

Limun možemo koristiti na razne načine. Osim za jelo, limun možemo koristiti i u zdravstvene svrhe kao i za lepotu. U nastavku pogledajte nekoliko zdravstvenih prednosti ovog žutog voća.

Koža

Limun se već dugo vremena koristi kao anti-bakterijsko i anti-virusno sredstvo, a osim toga limun sadrži dosta fitohemikalija i antioksidanata koji utiču na zdravlje i lepotu naše kože.

Čišćenje jetre

Limun je koristan u čišćenju jetre, koja je odgovorna za obradu toksina i hormona. Dodajte sveže ceđeni limun zu čašu vode i na taj način očistite vaš organizam i ojačajte vaš imunološki sistem.

Gubitak kilograma

Limun je voće koje vam može pomoći u poboljšanju probave. Neki lekari tvrde da limun pomaže u borbi protiv suvišnih kilograma.

Zubobolja

Ukoliko imate problema sa bolnim zubom, nanesite malo limunovog soka na desni kako bi ublažili bolove i zaustavili krvarenje.

Opekotine od sunca

Nanesite malo limunovog soka na kožu kako bi ublažili opekotine od sunca na vašoj koži. Limun je antiseptik, pa vam on može pomoći i kod akni i ekcema.

Upala grla i prehlada

Iscedite sok od limuna u vaše piće ili na hranu ako imate infekciju grla kako bi uništili bakterije i ubrzali proces ozdravljenja. Celer, krastavac, đumbir i limun su odlične namirnice u borbi protiv infekcija grla i prehlada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track