KADA TEŠKO SLABITE: 7 saveta za bolji metabolizam

Rešite problem

KADA TEŠKO SLABITE: 7 saveta za bolji metabolizam

Život -
Spor metabolizam može da dovede i do toga da se lako zamarate, pa je nemoguće da uživate u svemu što vam život nudi

Mnogi od nas imaju "lenj" metabolizam. Zbog toga je obično veoma teško smršati, a lako nabaciti kilograme.

Spor metabolizam može da dovede i do toga da se lako zamarate, pa je nemoguće da uživate u svemu što vam život nudi. Ipak, imamo dobru vest. Lako možete da rešite problem ako znate kako.

Vežbajte rano ujutruFizička aktivnost odmah posle buđenja čini čuda za vaš metabolizam.Doktor Oz preporučuje ovaj metod. Dobra vest je da treba da vežbate jačim intenzitetom oko pet minuta.Trčite u mestu, radite čučnjeve i iskorak. Ubrzajte srčane otkucaje pet minuta i onda se odmarajte dva.

Izgradite mišićnu masuTrening sa tegovima nije samo za bodibildere. Formiranje mišićne mase bi trebalo da bude deo svih fitnes programa. Ukoliko ne možete da vežbate u teretani ili nekom fitnes centru, možete da ojačate mišiće. Nekoliko punih konzervi ili flaše napunjene vodom mogu da posluže umesto tegova. Težinu svog tela koristite da stvorite otpor, to su ujedno i najbolje vežbe za formiranje mišićne mase.

Pijte mnogo vodeVoda deluje "magično". Pijte mnogo tečnosti i vaš metabolizam će se magično ubrzati. Bolje je ukoliko konzumirate alkalnu vodu.

Ne preskačite doručakNažalost, u svakodnevnom prebrzom ritmu, mnogi od nas često preskaču doručak ili pojedu nešto nezdravo na putu do posla. To je jedna od najgorih stvari koje možete da uradite svom metabolizmu.Uvek uzmite zdrav doručak. Uključite zdrave proteine poput jaja, kao i voće koje “radi” kao antioksidans, na primer borovnice.

Pregledajte štitnu žlezduDa bi radila kako treba, štitastoj žlezdi trebaju selen, cink, jod. Ishrana nam je često uskraćena za ove važne minerale. Da biste ih uneli dovoljno, jedite ribu i orašaste plodove.Bez obilne večereNaporni i brzi radni dani su doneli i to da za večeru jedemo više nego za doručak i ručak. Tu je i navika da se nešto gricne pre spavanja. Sve to je suprotno stvarima koje treba da radite da biste ubrzali metabolizam. Pokušajte da više jedete ranije u toku dana, a manje za večeru. Plus - pokušajte da se uzdržite od jela bar tri sata pre nego što odete u krevet.

Jedite ljutu hranuLjuti začini poput karija, ljute aleve paprike, crnog bibera, kumina pomažu telu da ubrza metabolizam. Ima još začina koji isto deluju na organizam, iako nisu ljuti. Među njima su cimet i đumbir. Dodajte ih u čorbe, gulaše i druga jela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track