30:35

Zasadi drvo LJubivoje Ršumović

Najpoznatiji dečiji pesnik u podkastu Zasadi drvo: Ljubivoje Ršumović vam otkriva ispod kog drveta grom nikada ne udara! (VIDEO)

Zasadi Drvo -

U prvom podkastu u trećoj sezoni Zasadi drvo, ugostili smo napoznatijeg dečijeg pesnika i prozaistu Ljubivoja Ršumovića. Tokom 30-ak minuta, čika Ršum, uz čije pesme su stasavale mnoge generacije, između ostalog, otkrio nam je koje drvo je niklo ispred ulaznih vrata njegove rodne kuće u Ljubišu.

Kao veliki ljubitelj prirode, ispričao nam je mnogo interesantnih priča, i otkrio neke veoma zanimljive podatke. Polemisali smo o tome da li je kamen živo biće, saznali smo koju je to važnu odluku doneo parlament Maora, domorodačkog stanovništva sa Novog Zelanda, i koje je to, prema slovenskoj mitologiji, magično drvo u koje nikada ne udara grom.

“Zasadi drvo”, akcija koju su 2019. godine pokrenuli Adria media group i “dm drogerie markt”, zajedno sa institucionalnim partnerima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravom šume, JP “Srbijašume”, JP “Vojvodinašume”, Pokretom Gorana Srbije i Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom “Jevremovac”, Šumarskim fakultetom, srednjom Šumarskom školom u Kraljevu, Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavlja najveći projekat sadnje drveća u Srbiji.

Ukoliko želite, audio podkast možete poslušati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track