Zasadi drvo – ozelenjavanje gradova Pravimo gradske oaze i povećavamo površine pod šumama u Kraljevu
Foto: Shutterstock

Zasadi drvo – ozelenjavanje gradova Pravimo gradske oaze i povećavamo površine pod šumama u Kraljevu

Zasadi Drvo -

U susret 3. novembru - Svetskom danu čistog vazduha, sutra će u Kraljevu ozelenjavanjem površina nadomak grada dati mali doprinos da vazduh koji udišemo bude boljeg kvaliteta nego što je sada jeste.

Poslednji radni dan u nedelji divan je dan za ozelenjavanje Kraljeva, saglasni su organizatori, Grad Kraljevo i JP “Srbijašume” koje je doniralo sadnice. Planirana je sadnja nadomak Kraljeva, na parceli na Beranovcu, a stručnjaci iz ovog javnog preduzeća na licu mesta će edukovati volontere kako se sade sadnice.

Projekat „Zasadi drvo “ pokrenuli su Adria Media Group i dm drogerie markt, uz podršku institucionalnih partnera: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za šume, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Pokret gorana Srbije, Privredna komore Srbije, Botanička bašta „Jevremovac“, Šumarski fakulteta u Beogradu, Šumarska škola Kraljevo, Zavod za zaštitu prirode, Institut za šumarstvo i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track