Foto: Kurir/Dragana Udovičić

Spustilo se nebo

OLUJA DONELA HAOS U BEOGRAD: Reke tekle ulicama, nisu radili semafori ni rasveta

BEOGRAD -- Snažna oluja uz jak vetar i grmljavinu pogodila je Beograd nešto pre 23 časa zbog čega je u gradu nastao haos. Na pojedinim mestima ne rade ni semafori ni rasveta. Situacija se postepeno normalizuje jer je pljusak prestao nešto pre ponoći.

Beograd
> 00:00h

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kažu da je oluja došla sa jugozapada, da se trenutno nalazi iznad Banata i da odlazi na istok. "Najviše kiše je palo u Zemunu, oko 30 litara po metru kvadratnom. Nešto manje je u palo u centralnim delovima grada i na istoku", navode iz RHMZ.

Deo drveta odlomio se i pao na ulicu u Bulevaru oslobođenja ispred stadiona "Rajko Mitic".

Iz “Beogradskog taksija” navode da je u centru grada “haos”, da na pojedinim mestima ne rade semafori, kao i da negde nema rasvete.

Osim toga, navodi se da na ulicama ima mnogo vode, kao i da “reka teče niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana”.

Takođe, na kružnom toku kod Autokomande ima pola metra vode, a velika poplava je i kod Pančevačkog mosta u smeru ka gradu.

Problema ima i na prilaznom putu ka aerodromu gde je vetar isčupao drvo pa vozači “preko blata voze”, navode iz “Beogradskog taksija”: