IZBORI U BEČU: Ko, gde i kada može da glasa - sve informacije preko interneta
Foto: Prinskrin

Na jednom mestu

IZBORI U BEČU: Ko, gde i kada može da glasa - sve informacije preko interneta

Austrija -
Želimo da glasačima na jednom mestu i na najbolji način damo sve relevante informacije o izborima i i glasanju, kaže komesarka za izbore u Beču i pokrajinska ministarka za integraciju Sandra Frauenberger

BEČ - U Beču se 11. oktobra održavaju gradski i pokrajinski izbori, a građanima će sve informacije o izbornom procesu i glasanju biti dostupne na internet stranici www.wahlen.wien.at.

"Želimo da glasačima na jednom mestu i na najbolji način damo sve relevantNe informacije o izborima i i glasanju", kaže komesarka za izbore u Beču i pokrajinska ministarka za integraciju Sandra Frauenberger.

Na internet adresi www.wahlen.at možete dobiti odgovore na pitanja "Ko ima pravo glasa" ili " Kako možete učestvovati na izborima", a izborni servis magistrata MA 62 informisaće građane o izbornom procesu i adresama biračkih mesta.

Sandra Frauenberger
Sandra Frauenberger

Dostupne su i onlajn aplikacije za gasačke listiće, kaže Frauneberger i ističe da su adekvatne i sveobuhvatne informacije preduslov za oblikovanje budućnosti Beča.

Oni koji ne mogu da glasaju na svom biračkom mestu na dan izbora, mogu to svoje pravo da ostvare na bilo kom biračkom mestu u Beču ili putem pisma ako su, recimo, u inostranstvu ili van Beča.

Isporuka glasačkih listića počinje 23. septembra. Za više informacija možete pozvati Informativni centar na telefon 01/525 50 ili informacije pronaći na internet adresi www.wahlen.wien.at.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja