MAMILE IZGLADNELE RUSE OTROVNIM KOLAČIMA: Ukrajinke postale bitna karika u ratu, taktike kojima se služe ZAPREPASTILE SVET
Foto: Shutterstock

neočekivano

MAMILE IZGLADNELE RUSE OTROVNIM KOLAČIMA: Ukrajinke postale bitna karika u ratu, taktike kojima se služe ZAPREPASTILE SVET

Planeta -

Ukrajinke na teritorijama koje je okupirala Rusija navodno su mamile neprijateljske trupe otrovnim kolačima, prenose mediji.

Kako piše Sun, rečeno je da žene civili igraju ključnu ulogu u naporima otpora, uključujući i delovanje kao zamke za gladne, usamljene vojnike Moskve.

Umesto seksualnih usluga, preferirana taktika u jednoj oblasti razorenoj ratom bila je poklanjanje sumnjive hrane suprotnom taboru.

Severoistočni grad Izijum , koji je na početku rata pet meseci bio pod brutalnom ruskom okupacijom , postao je mesto žestokog otpora.

U prvim danima okupacije dva Rusa su ubijena, a 28 hospitalizovano kada su im meštani dali otrovane kolače, saopštile su snage otpora za Dejli mejl.

Još jedan od načina na koji su Rusi "upadali u zamku" jeste kada su ih ukrajinski hakeri hvatali lažnim nalozima privlačnih žena.

Vojnici na liniji fronta su bili prevareni da predaju poverljive informacije, uključujući fotografije koje su potom mogle da se geolociraju.

"Žele da dokažu da su ratnici"

Ta obaveštajna informacija je tada predata ukrajinskoj vojsci i korišćena za navođenje preciznih udara na neprijateljske ciljeve.

„Rusi, oni uvek žele da se je*u“, rekao je za FT šef hakerskog kolektiva Nikita Kniš. „Šalju mnogo gluposti 'devojkama' da dokažu da su ratnici."

Drugi izveštaji detaljno opisuju kako su Ukrajinke hvatale u zamku ruske trupe koristeći profile ruskih žena koje je generisala veštačka inteligencija u aplikacijama za upoznavanje.

Prošlog leta, dve žene su otkrile kako provode svoje slobodno vreme razgovarajući sa gomilom Rusa zaglavljenih u rovovima u nadi da će odati tajne.

Sve što je interesantno, uključujući broj trupa, opremu, nedavne napade i pokrete, dobija se pravo nazad u ukrajinsku vojsku.

„Neki od njih su zaista očajni i toliko se zaljube u nas da traže da se venčamo za nekoliko dana ili za nekoliko nedelja“, rekla je jedna žena za Tajms .

„Imala sam neke situacije u kojima su vojnici sa kojima sam se dopisivala prestali da odgovaraju nakon što sam prenela neke informacije, ali ne mogu da kažem da li je to povezano“, otkrila je druga.

Širom okupiranih teritorija, muškarci i žene rizikuju svoje živote da bi prokrijumčarili tajne ukrajinskoj obaveštajnoj službi, uključujući fotografisanje neprijateljskih kasarni, baza i skladišta oružja i municije.

(Kurir.rs/ The Sun/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:57

MLADE UKRAJINKE ZAVODE RUSKE VOJNIKE i tako dobijaju važne informacije!? Potpukovnik u penziji otkrio POZADINU ove taktike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track