Policija zatvorila auto-put da bi zaustavila vozače besnih mašina!
Foto: Instagram

Bogataši jurcali kroz Austriju

Policija zatvorila auto-put da bi zaustavila vozače besnih mašina!

Austrija -
Posle prijave da pet luksuznih automobila vozi preko 200 kilometara na sat ii utrkuje se po auto putu, policija da bi ih zaustavila morala da zatvori deo puta

HARTBERG - Austrijska policija bila je primorana da blokira autopu kako bi zaustavila vozače pet besnih automobila. Svih pet zaustavljenih automobila bili su deo „Tima Volfpak“ („Team Wolfpack“) koji učestvuje na ovogodišnjem reliju luksuznih automobila „Gumball 3.000“ u kome učestvuju samo bogataši.

U sredu oko 18 časova policija je dobila nekoliko prijava da na deonici autoputa A2 kod štajerskog mesta Hartberg, da grupa automobila, koju su činili jedan lamburdžini, jedan rols-rojs i tri ferarija, vozi preko 200 kilometara na sat. Pošto je policija zaključila da da je suviše opasno da se da u poteru i utrkuje sa vozačima po autoputu, odlučili su da blokiraju deo puta te su tako prisilili vozače da zaustave svoje besne mašine.

Bahati vozači nisu se mnogo zabrinuli, naprotiv iskoristili su to da se "pohvale" na Instagramu. Jedan od vozača fotografisao je njihove automobile nasred utoputa i objavio uz komentar: „Austrijska policija je bila tako ljubazna da zatvori celi autoput samo da bi zaustavila ’Tim Volfpak’“.

Prilikom kontrole dokumenata, vozač jednog od ferarija (35), inače državljanin Kanade, je policajcima prvo pokazao svoju vozačku dozvolu koja je izdata u Ukrajini. Nakon provere, utvrđeno je da se radi o falsifikovanom dokumentu. Onda je on izvadio drugu vozačku dozvolu, ovoga puta izdatu u Rusiji. Provera je pokazala da je i ona lažna. Kanađanin je tada iz džepa izvadio potvrdu na kojoj je pisalo da je vozačka dozvola, izdata u Ukrajini, original. Posle treće provere policija je ustanovila da se i ovoga puta samo radi o bezvrednom parčetu papira.

Njemu je na licu mesta napisana krivična prijava zbog posedovanja falsifikovanih dokumenata. Osim toga njega i ostale vozače očekuju prijave i visoke novčane kazne zbog prekoračenja brzine.

Reli za bogataše

„Gumball 3.000“ je auto-trka bogataša tokom koje vozači za šest dana treba da prođu rutu od 3.000 milja, odnosno oko 4.800 kilometara. Ove trke se održavaju od 1999.godine. Tokom trke 2007. godine jedan od učesnika skrivio je na teritoriji Makedonije saobraćajnu nesreću u kojoj su dve osobe izgubile život.

http://www.youtube.com/watch?v=AlTVNnmq0tA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track