POJAČANJE: Zatvorenici će raditi kao domari u policijskim stanicama!
Foto: Zorana Jevtić

Dogovor MUP-a i pravosuđa

POJAČANJE: Zatvorenici će raditi kao domari u policijskim stanicama!

Austrija -
Ne mislim da je pametno da ih pustimo da čiste naše biroe i da menjaju sijalice. Mnoge kolege nemaju dobar osećaj po tom pitanju, kaže jedan insajder

BEČ - Dogovor Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravosuđa izazvao je negodovanje bečke policije. Zatvorenici koji su na odsluženju kazne imaće pravo da obavljaju poslove domara i čistača u izvršnim organima Grada Beča, pre svega u sudovima i policijskim stanicama.

Tako će zatvorenici iz kaznenih ustanova smeti da napuštaju zatvor i ulaze u razne bečke policijske institucije. Najnovije informacije su da će zatvorenici u jutranjim satima napuštati svoje zatvorske ćelije i tek uveče, nakon obavljenog posla kao čistači ili domari, vraćati se u zatvor.

Kome će ovaj proces resocijalizacije biti dozvoljen još se ne zna, ali ova odluka je naišla na veliko negodovanje policije. Pretpostavlja se da će ova nova “besplatna radna snaga” imati univerzalne ključeve za sve prostorije.

“Ne mislim da je pametno da ih pustimo da čiste naše biroe i da menjaju sijalice. Mnoge kolege nemaju dobar osećaj po tom pitanju”, kaže jedan zaposleni u bečkoj upravi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track