SILOVATELJA OTKRIO DNK; Rumun koji je silovao Bečlijku u parku uhapšen u Grčkoj!
Foto: Printscreen Krone.at

austrija traži izručenje napasnika

SILOVATELJA OTKRIO DNK; Rumun koji je silovao Bečlijku u parku uhapšen u Grčkoj!

Austrija -

BEČ - Na omiljenom mestu za opuštanje velikog broja Bečlija Levigrubu u opštini Favoriten jedna žena je napadnuta i silovana.

Nakon brutalnog silovanja i zlostavljanja nesrećne žene u žbunju parka u Favoritenu krajem septembra ove godine, muškarac osumnjičen da je počinio ovaj gnusni činu uhapšen je u Grčkoj. Reč je o jednom Rumunu za kojim je raspisana međunarodna poternica, po kojoj ga je uhapsila grčka policija.

Prema izjavi portparola policije Tomasa Kajblingera, nesrećna žrtva silovanja je obavestila policiju i odmah otišla u bolnicu gde su uzeli DNK tragove napadača. Uparvo upoređivanjem DNK uzorka policija je dobila poklapanja u Rumuniji i Nemačkoj bazi podataka. Reč je o 36-godišnjem Rumunu koji je u Nemačkoj počinio više krivičnih dela, uglavnom pljački.

On je 19. septembra avionom otputovao iz Nemačkog grada Kotbus ka Rumuniji. Kratko zatim prestupnik se pojavljuje u Beču gde nema stalno mesto boravka. Tog kobnog 30. septembra žena je izašla da prošeta psa u parku u blizini Oto-Gajsler trga, omiljenog mesta za opuštanje velikog broja Bečlija. Negde oko 20:15h žena je napadnuta. Nasilnik ju je ščepao za kosu i odvukao u obližnji žbun gde je udario više puta pesnicom u glavu. Potom joj je obavio šal oko vrata i usta i silovao je. Žrtva je pretrpela užasne povrede zbog čega je hospitalizovana posle napada i silovanja.

Činjenica da je pas bio sa njom , nije bila od pomoći. Prema rečima portparola policije Krištof Polzla u trenutku napada labrador se uplašio i pobegao, a nešto kasnije je pronađen u parku nedaleko od mesta nesreće. Silovana žena je zatražila pomoć dvojice prolaznika koji su sedeli samo 50 do 100 metara udaljeni od mesta silovanja i ništa nisu primetili.

Tokom istrage policija je pronašla svedoka koji je prema opisu prepoznao silovatelja koji je prema njegovim rečima pobegao na biciklu sa lica mesta.Prema rečima Kajblingera 36-godišnji Rumun je uhapšen 10. novembra u Grčkoj, a Austrija će zahtevati njegovo izručenje kako bi silovatelja konačno izveli pred sud.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track