JEZIVI ZLOČIN KOD RUME, MEŠTANI ZANEMELI: Zadavili starca, pa ukrali 20.000 evra! ŽENA USPELA DA POBEGNE!
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

potraga za provalnicima

JEZIVI ZLOČIN KOD RUME, MEŠTANI ZANEMELI: Zadavili starca, pa ukrali 20.000 evra! ŽENA USPELA DA POBEGNE!

Crna Hronika -

RUMA - Policija i dalje traga za osobama osumnjičenim da su pre desetak dana, u porodičnoj kući u Ulici nova u Hrtkovcima kod Rume, ubile L.R. (70) i odnele oko 20.000 evra.

Nepoznati provalnici su prvo vezali starca i njegovu ženu, koja je nekako uspela da se odveže, pobegne i pozove policiju. Iako su pripadnici Policijske uprave brzo stigli, razbojnici su uspeli da pobegnu sa većom sumom novca. L.R. je pronađen mrtav, a pretpostavlja se da je ugušen.

Zločin koji je potresao ovo sremsko selo u večernjim satima dan pred doček Nove godine, još nije smirio strasti kod meštana. I dalje se ne zna ko je upao u kuću mirnih i poštenih ljudi, koji su se ratnih devedesetih skućili u ovom selu.

"Njegova žena ima inostranu penziju, jer je radila negde preko, mislim u Nemačkoj. Zajedničke dece nisu imali, živeli su sami i sigurno da su štedeli novac. Sećam se kad su došli iz Osijeka, i ovde kupili kuću, tada su počeli život iz početka", priča jedna od komšinica ove porodice.

Hrtkovčani kažu da su njegovu ženu posle ovog zločina odveli negde u Rumu, a kuća u kojoj su živeli sada je prazna.

"Nju su negde smestili, da li u Gerontološki centar ili kod neke rodbine ne znamo. Čuli smo da se ona neće više vraćati da živi u toj kući, već će je prodati", rekla je jedna od komšinica.

(Kurir.rs/Večernje novosti/S.K./Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track