UBIO DEVETORO MLADIH PA ZASPAO DOK JE BEŽAO SA MESTA ZLOČINA: "Probudila me buka policajaca"! Detalji optužnice protiv Blažića
Foto: J.V.

SRAMNO!

UBIO DEVETORO MLADIH PA ZASPAO DOK JE BEŽAO SA MESTA ZLOČINA: "Probudila me buka policajaca"! Detalji optužnice protiv Blažića

Crna Hronika -

Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca koji je pre godinu dana počinio nezapamćeni maskar kada je ubio devet žrtava, a njih 12 teško ranio nakon krvavog pira zaspao je i to u tri navrata, sve dok ga policija nije pronašla u kokošinjcu njegovog ujaka nadomak Kragujevca!

Okrivljenog Blažića 23. maja očekuje početak suđenja u Višem sudu u Smederevu, koji se optužnicom nadležnog tužilaštva tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo tog 4. maja 2023. kada je iz kalašnjikova pucao prvo u okupljeno omladinu kod spomenika u Ravnom Gaju kod Malog Orašja, a krvavi pir nastavio kod škole u Duboni. Optužnicom, pored Uroša obuhvaćen je i njegov otac Radiša koji se tereti da mu je nabavio oružje koje je koristio u masakru.

Uroš Blažić
Uroš Blažićfoto: Privatna Arhiva

- Kada sam počinio zločin nisam imao tačan plan gde bih išao. Imao sam nameru da dospem do autoputa i da odem do Beograda, nisam imao plan, gde ću i šta ću, hteo sam da se sakrije, ali bez ideje gde tačno. Cilj mi je bio da pobegnem što dalje. Mislim da sam hodao pola sata, možda i više, a u jednom trenutku odlučio sam da bacim automatsku pušku, svestan da moram da izađem na a posle i na autoput i da ne bi upadao ljudima u oči - rekao je Blažić na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu samo dva dana nakon maskara.

Okrivljeni je, kako se navodi u optužnici, u koju je Kurir imao uvid, opisivao kako je došao do naplatne rampe Mali Požarevac gde je oteo taksistu i mladu putnicu. Svojim taocima tada je pretio da će ih pobiti bombama koje je držao u ruci, a u nekoliko navrata je i zadremao u kolima što je i sam ispričao pred tužiocem.

- Kada sam ušao u dublji razgovor sa tom devojkom i taksistom, u tom momentu bio sam skroz normalan i svestan svega što je bilo. Osećao sam nenormalnu grižu savest i obećao sam im da ako bude potrebno i da ću njih zaštiti, i uraditi sve da im ništa ne fali, jer su mi u tom trenutku spasili život - rekao je Blažić i dodao da je nakon što se smestio u kokošinjac svog ujaka Gorana Gavrilovića zaspao.

1 / 4 Foto: Petar Aleksić

- Ja sam u jednom momentu zaspao, bio sam samo u majici, jer sam duks prethodno bacio. Bila mi je neka vrućina i znam samo da me je probudila vika specijalaca. Otvorio sam vrata kokošinjca, video ih i predao se.

Da je Uroš Blažić nakon masakra spavao i to u više navrata, rekao je i taksista koji ga je vozio nekoliko sati.

- Hteo je da zavara trag gde idemo nakon što smo ostavili putnicu, dobacio je iz kola: "Idemo za Beograd!" Planirao je da prikrije gde namerava da ide. Rekao je da isključim tablet i taksimetar i da idemo za Kragujevac. Uzeo je moj mobilni i podesio navigaciju za Kragujevac. Sipao sam gorivo, a taj momak me je posmatrao šta radim, plašio se da nešto ne progovorim i da li ću ga odati - rekao je u svom iskazu taksista, koji se nalazi u optužnici.

- Na tom putu do Kragujevca taj momak je dva puta zadremao. Bio je dosta smireniji, nismo razgovorali, ja samo inače, izbegavao da pričam sa njim da ga slučajno ne bi izazavao i rekao nešto pogrešno.

Kako je objasnio taksista u svom iskazu, kada se pomahnitali ubica probudio uzeo je njegov telefon i počeo da čita vesti o sebi.

- U jednom trenutku počeo je da čita vesti sa interneta i tako sam saznao da mu otac radi u vojsci Srbije - piše u optužnici.

Bonus video:

01:55

Meštanin sela Dubona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track