KNELE GA UPUCAO, A ON GA TAKO RANJEN UDARIO PESNICOM: Koča je bio KRALJ KOCKE, ubijen dok je palio BMW
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

Na današnji dan pre 26 godina

KNELE GA UPUCAO, A ON GA TAKO RANJEN UDARIO PESNICOM: Koča je bio KRALJ KOCKE, ubijen dok je palio BMW

Crna Hronika -

Zoran Kovačević Koča (39) bio je žestoki momaka devedesetih godina prošlog veka. Nije voleo da se eksponira i slika, bio je specijalista za barbut i držao je nekoliko najuglednijih kockarnica. Ubijen je u noći između 17. i 18. maja 1998.

Koča je otac Ilije Kovačevića koji se dovodi u vezu sa zloglasnim klanom Velljka Belivuka. Na suđenju je govorio u svojstvu svedoka, a kako se sumnja on je imao veze sa "Skaj" aplikacijom i telefonima.

Zoran Kovačević Koča se kao mlad bavio se boksom i trenirao je u Partizanu.

Za Koču se pisalo da je navodno bio umešan u ubistvo Mićka Talijana u Budvi, jer je u upravo u njegovom stanu u Beogradu pronađen Mićkov pištolj. Tom prilikom uhapšena su braća Jugoslav i Petar Pajić koji su priznali da su likvidirali Talijana u septembru 1991. godine, a zatim su, neverovatnim spletom okolnosti oslobođeni kada su povukli priznanje.

Zoran Kovačević Koča
foto: Privatna Arhiva

Sve je to zakomplikovalo slučaj koji, kao ni mnogi drugi iz tog vremena, nikad nije rešen. Tada je počela krvava decenija crnogorskog asfalta.

Mićko nije važio za krirminalca, iako ih je sve poznavao, bio je plejboj, zavodnik i kockar, a u Crnu Goru je dovodio mnoge svetske zvezde. Zato neki misle da je do sukoba Koče i Mićka došlo zbog kocke.

Koča, bivši bokser, kockar i vlasnik lanca kockarnica i sportskih kladionica u Srbiji, ubijen je 1998. u naselju Braće Jerković dok je pokušavao da upali auto. Ubistvo su izvršila dvojica napadača, koja nisu otkrivena.

Ubice su ispalile nekoliko metaka u njega iz automatske puške, a kada je Koča pokušao da se spasi bacajući se na suvozačevo mesto, napadači su napravili krug oko njegovog BMW 318 i nastavili da pucaju sve dok se nisu uverili da je definitivno mrtav.

U beogradskom podzemlju ovo ubistvo je okarakterisano kao nastavak kockarskog obračuna.

Zoran Kovačević devedesetih je ostao upamćen i po sukobu koji je imao s Aleksandrom Kneževićem Kneletom u jednom kafiću na Voždovcu, kada mu je Knele pucao u noge, ali je Koča, iako ranjen, uspeo da ga udari pesnicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track