KRAĐA 300.000 EVRA IZ BANKE: Uhapšen serijski pljačkaš sefova!
Foto: REUTERS

Šrafcigerom otvarao kasete

KRAĐA 300.000 EVRA IZ BANKE: Uhapšen serijski pljačkaš sefova!

Crna Hronika -
Policija osumnjičenog tereti da je pljačkao klijente tako što je zakupio sef na svoje ime i osigurao ulazak u trezor, a zatim koristeći nepažnju šrafcigerom obijao sefove i uzimao sve što je stigao

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je Slavka Marinkovića, i njegovog saučesnika D.S. koji su osumnjičeni da je u periodu od februara do juna ove godine opljačkao sefove više klijenata "Vojvođanske banke" u Novom Beogradu iz kojih su odneli 300.000 evra i kilogram zlata.

Obijanje sefova je otkriveno kada je Obrenovčanka K. M. došla 19. maja u ekspozituru u Bulevaru Mihaila Pupina kako bi uzela novac za renoviranje svoje poplavljene kuće.

- Kad sam otključala sef, umalo nisam pala u nesvest! Kutija s novcem je bila potpuno prazna. U prvom trenutku sam pomislila da sam otključala pogrešan sef, ali sam brzo shvatila da je to ipak moj. U tom šoku sam vrisnula i rekla službeniku da u mom sefu nema ništa - ispričala je K. M.

Ona je tada shvatila da joj je ukradeno 55.000 evra, 2.000 dolara i manja suma engleskih funti koje je čuvala ličnom sefu u filijali Vojvođanske banke, a ubrzo su se javili i drugi klijenti, koji su rekli da su takođe opljačkani.

Pljačkao šrafcigerom

Marinković se tereti da je pljačku obavljao nakon registrovanog ulaska, iskoristivši nepažnju službenika banke, uz pomoć šrafcigera uz minimalna oštećenja otvarao je sefove odakle je uzimao celokupan sadržaj, stavljao ga u svoju torbicu, zatvarao vratanca sefa i nakon toga, proceduralno odjavivši se kod službenika banke odlazio iz nje.

Sumnja se da je iz sefova je uzimao novac, zlatni nakit, satove i druge dragocenosti, a prilikom pretresa stana kod osumnjičenog je pronađena i određena količina droge.

Osumnjičeni S. M. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do mesec dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track