KRENUO SA KROVA CRKVE:Ovo je putanja drona koji je izazvao prekid meča u Humskoj!

Provokacija

KRENUO SA KROVA CRKVE:Ovo je putanja drona koji je izazvao prekid meča u Humskoj!

Crna Hronika -
Albanski kvadkopter Fantom poleteo je sa crkve Svetog arhangela Gavrila, koja se nalazi na 20 metara vazdušne linije od stadiona u Humskoj. Kvadkopteru je trebalo oko minut vremena da se pojavi iznad severne tribine a zatim doleti na centar stadiona sa zastavom Velike Albanije

BEOGRAD - Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je sinoć u 42 minutu posle uletanja kvadkoptera kineskog proizvođača DJI Innovations sa zastavom Velike Albanije na teren stadiona Partizana .

Prema prvim rezultatima istrage albanski kvadkopter Fantom poleteo je sa crkve Svetog arhangela Gavrila, koja se nalazi na 20 metara vazdušne linije od stadiona u Humskoj. Kvadkopteru je trebalo oko minut vremena da se pojavi iznad severne tribine a zatim doleti na centar stadiona sa zastavom Velike Albanije i izazove provokaciju.

Prvi koji su primetili kvadkopter bili su gledaoci na istoku koji su upozoravali policiju na pojavu letećeg objekta. Iznenadno doletanje Fantoma na teren stadiona pokazuje da je ova operacija bila brižljivo planirana. Kontrolor kvadkopetra se nalazio unutar stadiona, da se ta osoba nalazila u VIP loži odakle je upravljala Fantomom.

Podaci o DJI Fantomu

DJI Fantom verzije 1,1 koji se pojavio iznad partizanovog stadiona smatra se najpopularniji kvadikopter za hobiste na svetu, čija se cena kreće oko 400 evra. Težina multikoptera iznosi jedan kilogram, a maksimalna težina koju može poneti iznosi više od jedan kilogram. Maksimalna brzina je 15 metara u sekundi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track