LOVAC UBIO MIGRANTA KOD PIROTA: Počelo ispitivanje očevidaca, javni tužilac obavio uviđaj
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

pokrenuta istraga

LOVAC UBIO MIGRANTA KOD PIROTA: Počelo ispitivanje očevidaca, javni tužilac obavio uviđaj

Crna Hronika -

PIROT - Viši javni tužilac i inspektori Policijske uprave Pirot obavili su danas uviđaj na mestu na kome je protekle noći vatrenim oružjem ubijen jedan migrant iz Avganistana, a nastavljeno je ispitivanje svih lica koja su prisustvovala incidentu kako bi se rasvetlile sve okolnosti tog događaja, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u tom gradu.

U clju istrage, Tužilaštvo nije moglo da saopšti detalje tog incidenta sa smrtnim ishodom.Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da su pripadnici zajedničkih snaga vojske i policije sinoć oko 21 čas, u toku izvršavanja redovnih zadataka na putu između sela Slavinja i Izatovci, čuli pucanj, a potom su naišli na šest izbeglica, od kojih je jedan imao prostrelnu ranu u predelu grudnog koša.

Na mestu događaja zatekli su i četiri lovca, a pripadnici MUP u Pirotu su uhapsili jednog od njih, M.M. (39) iz Pirota, i po nalogu Višeg javnog tužilaštva odredili mu zadržavanje do 48 sati.

Prema nezvaničnim informacijama, lovci su bili u lovu na divlje svinje na prostoru između sela Slavinja i Izatovci na Staroj planini u blizini granice sa Bugarskom.

Grupa migranata je najverovatnije ilegalnom migrantskom rutom ušla u Srbiju iz Bugarske i noću nastavila putovanje planinskim stazama, kada je jedan od lovaca pucao iz lovačke puške, ne sluteći da mu je na nišanu nesrećni državljanin Avganistana, star 20 godina.

LOVAC UBIO MIGRANTA (20) KOD PIROTA: Vojska čula pucanj u šumi i zatekla užasan prizor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track