POGLEDAO GA BOG: Užičaninu kamiondžiji ništa, a šleper mu prepolovio voz kod Knina!

Umalo tragedija zbog nepažnje

POGLEDAO GA BOG: Užičaninu kamiondžiji ništa, a šleper mu prepolovio voz kod Knina!

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila na pružnom prelazu u mestu Kosovo kod Knina odmah blizu izlaza iz tamošnje fabrike Knauf gde je vozač predhodno obavio utovar gipsanih ploča

Neverovatnu sreću u nesreći imao je večeras tačno u 18 sati vozač iz Užica koji je doslovno nepovređen izašao iz šlepera pošto je predhodno istim izašao na pružni prelaz na kom ga je u silovitom naletu prepolovila dvostruka tandem dizel lokomotiva ukupne težine oko 1.000 tona

Nesreća se dogodila na pružnom prelazu u mestu Kosovo kod Knina odmah blizu izlaza iz tamošnje fabrike Knauf gde je vozač predhodno obavio utovar gipsanih ploča.

Punim tegljačem potom je krenuo prema prelazu koji nema rampu već samo znak stop i Andrijin krst te je verovatno usled nepažnje propustio da pogleda s obe strane pruge.

U trenutku kada je s pola šlepera došao na šine, usledio udarac dizel lokomotive koja je u tandemu sa svojim blizancem vukla kompoziciju desetina teških teretnih vagona.

Mašinovođa je pred silovit udar kojim je prepolovljeni šleper gurao blizu 300 metara učinio sve u nastojanju da ne dođe do tragedije. Aktivirao je zvučne signale i sistem kočenja ali nažalost vozač šlepera se i dalje kretao što govori da nije čuo niti je video nailazeću kompoziciju.

Železnički saobraćaj od Knina prema Splitu je zatvoren do daljnjega i u toku je uviđaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track