POČUČINI I STANIĆEVI ROĐACI: Hapšenje i optužbe su podmetačine
Foto: Facebook

Polemika oko gnusne zavere

POČUČINI I STANIĆEVI ROĐACI: Hapšenje i optužbe su podmetačine

Crna Hronika -
Rođak Počuče je izjavio da je sve do sada objavljeno glupost i odbio da precizira da li pod tim misli na hapšenja ili optužbe koje je protiv ovog dobrovoljca u proruskim redovima objavio snajperista Dejan Berić

BEOGRAD - Familije Radomira Počuče, bivšeg portparola PTJ, i Vladimira Stanića iz Šajkaša odbijaju da govore o „hapšenjima“ u Donjecku, ali tvrde da je sve „glupost“.

Rođak Počuče je izjavio da je sve do sada objavljeno „glupost“ i odbio da precizira da li pod tim misli na hapšenja ili optužbe koje je protiv ovog dobrovoljca u proruskim redovima objavio snajperista Dejan Berić.

- Čuo sam se s Vladinim bratom i rekao mi je da je hapšenje u Ukrajini čista glupost i podmetačina - navodi Radomir Stanić, stric drugog „uhapšenog“ dobrovoljca.

Foto: Facebook/Radomir Počuča
Foto: Facebook/Radomir Počuča

Fotografije uhapšenih s kesama na glavama i lisicama na rukama nisu želeli da komentarišu. Za to vreme, na fejsbuk strani Dejana Berića, koji je objavio za akciju hapšenja i tvrdi da je on bio meta Stanića i Počuče, traje verbalni duel. Između dve strane, onih koji negiraju hapšenje i onih koji podržavaju akciju protiv „izdajnika i kriminalaca“, besni verbalni rat.

Berić, koji je i objavio vest o hapšenju s fotografijama Počuče i Stanića, tvrdi da „neće skloniti slike“. Navodi i da je nalog za njegovo i ubistvo Dejana Vujića dao izvesni Goran Ranisavljević Gerovac, da su za ubistvo angažovani Počuča i Stanić.

- Stavljanje džaka na glavu je standardna procedura. Nije ponižavanje. Neka se vidi kako će da prođu oni koji dolaze ovde iz nečasnih namera - objavio je juče Berić.

Foto: Facebook/Radomir Počuča
Foto: Facebook/Radomir Počuča

Berić, snajperista iz Putinaca koji je duže od godinu dana u Donjecku i koji je za ovo vreme ratovanja dobio najviša odlikovanja NDR, objašnjava da je hapšenje izvedeno po nalogu ministarstva, i da je on predvodio akciju.

- Moj zadatak je lociranje i uništavanje diverzantskih grupa. A oni su to bili. Glavni razlog što sam je ja predvodio je taj što sam svakome od tih momaka minimum jednom spasao život - objavio je Berić.

Na kraju, Berić tvrdi i da su uhapšeni dobro

.- Izležavaju se, imaju klopu, cigare - objavio je Berić.

Bahato trošenje

- Počuča je sam izrazio želju Gerovcu da ubije Vujića. Razlog je jednostavan. Vujić je svedok njihovih nečasnih dela. Dva dana je proveo sa njima u Moskvi i gledao kako uzimaju i troše pare na firmiranu garderobu, ajpode... - objavio je Berić.

Čeka ih zatvor

Svu četvoricu aktera „hapšenja“ u Donjecku - Počuču, Stanića, Berića i Vujića - u Srbiji čeka hapšenje zbog učestvovanja u ratnim sukobima u stranim zemljama. Za to krivično delo predviđena je kazna do 10 godina zatvora.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track