PROVALNIKA (16) RIKOŠETOM UPUCAO U ZADNJICU: Uhapšen trgovac iz Progorelice kod Kraljeva
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Maloletnici bez pitanja uzeli dedin auto pa krenuli u štetu

PROVALNIKA (16) RIKOŠETOM UPUCAO U ZADNJICU: Uhapšen trgovac iz Progorelice kod Kraljeva

Crna Hronika -

PROGORELICA - Hranislav Dimitrijević (61) iz Progorelice, vlasnik prodavnice, ranio je juče ujutru jednog od dvojice provalnika koje je zatekao u radnji.

Jedan od dvojice maloletnih provalnika ranjen je u stražnjicu, pa je zbog prirode povrede prebačen za Beograd. Vlasnika Dimitrijevića i drugog provalnika policija je uhapsila.

Dvojica maloletnika, odranije poznati policiji, obili su u utorak ujutru prodavnicu prehrambene robe. Dimitrijević je čuo alarm koji se uključio oko 4.30 sati. Uzeo je pištolj koji je imao kod sebe i sišao do prodavnice koja je u sklopu porodične kuće.

- Moj svekar je lopove zatekao u prodavnici dok je ulazio u prodavnicu na kojoj su vrata bila otvorena. Oni su ga gurnuli i sa džakom počeli da beže preko puta ka kolima. Hranislav je pucao u zemlju da ih zaplaši, ali se metak odbio i pogodio jednog od njih - priča snaja Jovana Dimitrijević.

Kada je video da mu je ortak povređen, drugi je počeo sa džakom da beži kroz dvorište prekoputa, gde ga je i ostavio.Dimitrijević je odmah ušao u kuću i pozvao policiju i hitnu pomoć.

- Provalnici su veliki džak napunili cigaretama i pokupili novac koji je ostao u kasi od prethodnog dana. Moj svekar nije imao nameru da nekog povredi, samo je hteo da ih zaplaši, ali se metak odbio do tog mladića - objašnjava prodavačica Jelena.

Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice „Studenica“, rekao je za list da ranjeni maloletnik ima 16 godina i da mu je stanje stabilno, ali da je zbog povrede morao da bude prebačen u Beograd.

Dvojica maloletnika došla su do prodavnice u automobilu čiji je vlasnik deda jednog od njih. Nezvanično, jedan od njih je pre nepunih mesec dana učestvovao u pljački pumpe u Kraljevu sa još dvojicom i svi su imali fantomke na glavama. Policija ih je uhapsila posle samo nekoliko sati.

(Blic/N. Božović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja