"Next Gen" Fallout 4 ažuriranje je totalna katastrofa: Prepun problema, uništio važne modove, fanovi razočarani
Foto: Shutterstock

Totalni fail

"Next Gen" Fallout 4 ažuriranje je totalna katastrofa: Prepun problema, uništio važne modove, fanovi razočarani

Tech -

Bethesda uživa u uspehu Amazon Prime-ove Fallout TV emisije, koja je podigla interesovanje za poslednje četiri Fallout igre, Fallout 3, 4, New Vegas i 76, značajno povećavši prodaju i broj igrača.

Odličan je trenutak da je Fallout 4 upravo dobio ažuriranje „sledeće generacije“ nakon mnogo godina, osim što… u velikoj meri nikako ne ide dobro. Za neke čini više štete nego koristi igri, i pojačava Bethesdin ugled (opšte poznato da kompaniju nazivaju i "Bugthesda"). Šta se dešava?

PlayStation igrači koji su dobili igru preko PlayStation Plus Extra nisu mogli da se nadograde na verziju sledeće generacije, što je mnoge zbunilo. Bethesda je sada rekla da će zaista biti dostupna bez objašnjenja šta se dogodilo, ali se nadamo da će barem taj aspekt uskoro biti razjašnjen.

Na PC-u postoji zabrinutost da ovo zaista nije uradilo mnogo i da je pokvarilo mnogo stvari. Broj ispravljenih grešaka nije toliko veliki za ažuriranje koje je navodno ovoliko. Ažuriranje je pokvarilo brojne dugogodišnje Fallout 4 modove koje su mnogi igrači koristili godinama i bacilo buduće modne projekte u haos. I dok sada postoji ultraširoka podrška za igru, ona proteže korisnički interfejs bez FOV klizača da bi to mogao da popravi. Igra je takođe i dalje zaključana na 60 fps na računaru i ne može da ide više.

Korisnicima Steam deck-a su ažurirana izbrisana podešavanja pored gore navedenih problema sa računarom.

Fallout 4
foto: Shutterstock

Režim kvaliteta igre je takođe pokvaren na Xbox Series X/S, prema izveštajima. Onemogućavanje režima performansi ne čini ništa, jer igra ostaje na 60 fps, a rezolucija ostaje ista.

Čini se da ovo ide barem nešto bolje na konzoli nego na PC-u, što je, pretpostavljamo, bio glavni fokus ažuriranja „sledeće generacije“, s obzirom na konzole sledeće generacije o kojima govorimo. Ali to nije sjajan početak i mnogi igrači koji su uzbuđeni da igraju nadograđenu verziju igre ostali su razočarani.

Možda će sve ovo biti popravljeno na vreme, ali nije trebalo da se pojavi sa svim ovim problemima, to je sigurno. Mislilo se da Bethesda postaje malo bolja sa ovim stvarima, ali za ovo je bilo potrebno više vremena i pažnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track