SAMOUBISTVO VODNIKA: Živeo je za decu, jurio je kući da bi ih što pre video!

Šokirani prijatelji vodnika koji se ubio

SAMOUBISTVO VODNIKA: Živeo je za decu, jurio je kući da bi ih što pre video!

Crna Hronika -
Koristio je svaki slobodan dan da ode iz Zaječara do Dimitrovgrada i obiđe najmilije, pričaju poznanici Saše Nikolova

ZAJEČAR - Stariji vodnik Saša Nikolov (33) iz Dimitrovgrada nije se ubio iz svog službenog pištolja, kako se mislilo u prvi mah, nego iz automatske puške. Kako saznajemo, Nikolov je ispalio iz „kalašnjikova“ hitac sebi u glavu u kancelariji u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru.Nije se nikom žalioSvi tragovi na licu mesta ukazuju da nema mesta pretpostavkama o zločinu.- Posle prve informacije koja je procurila u javnost da je samoubistvo izvršeno iz službenog pištolja, ipak je utvrđeno da se ubio iz „kalašnjikova“. Kraj starijeg vodnika Nikolova pronađena je automatska puška iz koje je sebi ispalio metak u glavu i na mestu ostao mrtav. Nije pronađeno oproštajno nismo niti neka poruka - tvrdi izvor iz istrage.Međutim, motiv samoubistva je nepoznat.- Nije bilo nikakvog povoda i nijednog razlog koji bi Nikolova naveo da se ubije. Sa svima je sarađivao i svi su prema njenu bili korektni. Posao mu nikada nije teško padao, a na platu se nije žalio. Sa suprugom Ljubinkom, medicinskom sestrom zaposlenom u Domu zdravlja u Dimitrovgradu, zarađivao je dovoljno da su mogli da izdržavaju sebe i dvoje dece. Nikolov je koristio svaki slobodan termin da ode do Dimitrovgrada i obiđe najmilije, a sa sobom je u novčaniku nosio njihove fotografije - tvrde drugovi iz kasarne.I kobnog dana bio je izuzetno dobro raspoložen.- Šalio se kao i uvek, ništa nije ukazivalo na nesreću. U jednom trenutku je otišao u svoju kancelariju i odjeknuo je pucanj. Kad smo dotrčali, ležao je u lokvi krvi - pričaju naši sagovornici.Tajnu odneo u grobU porodici Nikolov juče tajac. U šoku je i čitav Dimitrovgrad gde u ovom malom pograničnom mestu sa Bugarskom svako svakog poznaje.- Viđali smo ga u gradu, često je dolazio iz Zaječara da vidi ženu i decu. Ništa nije ukazivalo da će se ubiti. Naš Saša je tajnu odneo u grob - pričaju očajni prijatelji.

TužilaštvoČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE- Posle obdukcije sve ukazuje da je reč o samoubistvu starešine iz zaječarske kasarne. Istraga proverava sve okolnosti tragedije i nastoji da otkrije uzrok suicida, ali zasad nema pravog saznanja - izjavio je za Kurir tužilac Ivan Marković iz Višeg tužilaštva u Zaječaru.

Crna serijaSMRT U ISTOJ KASARNIPre dve godine u istoj kasarni ubio se profesionalni vojnik desetar Dejan Božinović (32) iz Bora. On je u toaletu na poslu pucao sebi u glavuBožinović je, prema nekim verzijama, izvršio samoubistvo jer se protiv njega sprovela istraga zbog nestanka pušaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track