SEKSUALNA ZLOUPOTREBA DECE NA INTERNETU: Uhapšene 4 osobe u akciji Armagedon

Krivična prijava

SEKSUALNA ZLOUPOTREBA DECE NA INTERNETU: Uhapšene 4 osobe u akciji Armagedon

Crna Hronika -
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uhapsili su četiri osobe iz nekoliko gradova u Srbiji zbog sumnje da su vršile seksualnu zloupotrebu dece i maloletnih lica na internetu, saopštio je danas MUP.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, policija je okviru akcije "Armagedon" ove nedelje uhapsila A. G. (42) iz Beograda, Dj. K. (73) iz Bečeja, L.P. iz Čačka (21) i Dj. P. (33) iz Bačke Palanke, pošto je prilikom pretresa njihovih stanova pronašla veliku količinu materijala vezanog za seksualnu zloupotrebu maloletnika i dece na internetu, kao i računarsku opremu koja je služila za pribavljanje i razmenu takvog materijala.

Dodaje se da su osumnjičeni prethodnih godina pribavljali i razmenjivali audio-vizuelne materijale nastale seksualnom zloupotrebom dece i maloletnih lica.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom tužilaštvu za borbu protiv viskokotehnološkog kriminala u Beogradu.

U protekloj godini u okviru akcije "Armagedon" koju sprovodi Služba za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapšene su 44 osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track