DARKO ŠARIĆ SPECIJALNOM SUDU: Ne razumem za šta me čovek tereti, neka mi dokažu da sam kriv!
Foto: Dado Đilas/Arhivska Fotografija

Ponovljeno suđenje za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike

DARKO ŠARIĆ SPECIJALNOM SUDU: Ne razumem za šta me čovek tereti, neka mi dokažu da sam kriv!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu počelo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Darko Šarić danas je pred Specijalnim sudom rekao da optužnicu samo jezički razume, ali da ne razume za šta ga Tužilaštvo tereti.

- Ne razumem za šta me čovek tereti, to je jedna lepo napisana pričica. Već sedam godina svašta govore o meni, zato sada više neću da pričam da nisam kriv, nego kažem "neka mi dokažu" - rekao je danas Šarić kratko izjašnjavajući se o krivici u prvom obraćanju sudu.

Darko Šarić, danas je u prvom obraćanju sudu na početku ponovljenog suđenja rekao i da je sud mnogo pogrešio kada mu je u obrazloženju prve presude, kojom je bio osuđen na 20 godina zatvora, kao otežavajuću okolnost uzeo raniju osuđivanost.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

- Nikada nisam pravosnažno osuđivan na četiri i po godine, a to ste mi stavili kao otežavajuću okolnost. Pogrešili ste, kao i u mnogim drugim stvarima. Ja sam osuđivan samo uslovno, ali koliko znam to se briše posle određenog vremena, tako da mogu da kažem da nisam osuđivan - rekao je Šarić kada ga je sudsko veće pozvalo da kaže da li ima izmena u njegovim ličnim podacima.

Danas u sudnici prvi put od kako je izručen iz Holandije pojavio Darko Tošić koji se kratko izjasnio da nije kriv za šverc kokaina. Presudom koju je ukinuo Apelacioni sud, Darko Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora.

Podsetimo, glavni pretres u tom postupku je zakazan i za sutra i sredu. Osim Šarića, suđenje će se ponoviti i prema Goranu Sokoviću koji je u bekstvu, Željku Vujanoviću, Rodoljubu Raduloviću koji je takođe u bekstvu, zatim Nenadu Novakoviću, Bošku Nediću, Marku Pandrcu koji je u bekstvu Nikoli Dimitrijeviću, Živku Sidinskom, Bobanu Stojilkoviću, Marku Daboviću i Borislavu Tunjiću.

Ponovo će se suditi i odbeglim Nebojši Sretenoviću, Marku Račiću i Vladimiru Račiću, Petru Obradoviću i Milovanu Milovcu, kao i svedocima saradnicima Drašku Vukoviću, Radanu Adamoviću i Nebojši Joksoviću.

Prvostepenom presudom, koja je ukinuta, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne.

(Jelena Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track