Depoziti Nove Agrobanke u Poštanskoj štedionici

Biznis

Autor:

Svi klijenti Nove Agrobanke mogu da budu mirni jer će od ponedeljka biti klijenti Poštanske štedionice i moći će da raspolažu svojim depozitima, rekao je ministar finansija Mlađan Dinkić

mladjan dinkic

BEOGRAD - Svi depoziti Nove Agrobanke će od ponedeljka, 29. oktobra, biti preneti u Poštansku štedionicu, najavio je danas ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić.

"Svi klijenti Nove Agrobanke mogu da budu mirni jer će od ponedeljka biti klijenti Poštanske štedionice i moći će da raspolažu svojim depozitima", rekao je Dinkić na Ekonomskom samitu Srbije.

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o preuzimanju imovine i obaveza problematičnih banaka, što će omogućiti da se Nova Agrobanka pripoji Poštanskoj štedionici. Zakonom se predviđa prenos imovine i obaveza problematične banke na drugu finansijski sposobnu i stabilnu banku, što je, kako je Vlada obrazložila, jedna od najefikasnijih opcija za stabilizaciju bankarskog sektora i konsolidaciju na domaćem tržištu. Da Vlada Srbije nije usvojila takava rešenja Nova Agrobanka bi, prema rečima Dinkića, otišla u bankrot. Poštanskoj štedionici je, kako je dodao, pored depozita Nove Agrobanke preneta i likvidnost te banke.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (9)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Master ekonomista

  Master ekonomista

  Gospodo, sramota za bankarski sistem Srbije! Pokrali su sve što su mogli, a da niko i dalje ne odgovara, da stvar bude još gora, odgovaraće zaposleni koji će ostati bez posla na ulici! Dokle više da oni koji su zaslužni za rad i produktivnost banaka odgovaraju zarad nestručnog stranačnog menadžmenta čiji interes nisu akcionari i zaposleni ... više već rođaci, kumovi i drugi??? Mora se stati na kraj takvom načinu vođenja i upravljanja bankama! Mnogi koji vrede u zemlji Srbiji rade po buvljim i zelenim pijacama, jer ne mogu doći na red od nestručnih i nadobudnih kiadrova!!!!

  7 Odgovori 
 • regional

  regional

  A sta je sa depozitima Postanske stedionice kada je i PS isto ojadjena kao i Agrobanka?

  6 Odgovori 
 • Neko iz mase...

  Neko iz mase...

  Zanimljivo je da se sa komentarima najviše javljaju zaposleni Agrobanke...koja je u prinudnim merama punih 10 meseci...ukoliko se nisu pitali gde su i koliko vrede do decembra 2011.godine, neznam šta su radili proteklih 10 meseci? Da li se iko od njih za vreme rasipanja divio menadžmentu ili suprotstavlja, imao nezavisno mišljenje...Neznam po ... više emu ste vi bolji od npr radnika neke tekstilne fabrike koja ide na doboš ili radnika nekog PIKa, sem što vam se centrala nalazi u centru grada? Firma vam je loše radila, pokrali su je ljudi iznutra, oštetili državu za 300mil EUR, koje će da plati cela država kroz porez i sad još treba neko da vas žali? Da je normalan sistem odmah bi bila gurnuta u stečaj, a radnici na biro, a ovako ste uživali 10 meseci i opet očekujete da će neko da vas zaštiti...to može samo ovde...

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • glupi seljak

  glupi seljak

  Zar vi zaista verujete da je tih 300 miliona evra tek tako moglo da ispari iz drzavne banke koju drzava kontrolise? Pre ce biti da se ovde radi ne o pljacki vec o svesnom i planiranom ubijanju najstarije banke u Srbiji koja datira jos iz vremena pre 2. svetskog rata. Kako to da se u vremenima unistene poljoprivrede gasi bas POLJOPRIVREDNA banka,koj ... više a eto slucajnosti,kreditira domaceg seljaka po uslovima koji su ipak malo humaniji nego sto ih strane banke nude!? Opet slucajnost-sprema se aranzman sa inostranstvom pri cemu ce se uvoziti meso,semenje,soja...bez fakticki ikakve kontrole o genetskoj i svakoj drugoj ispravnosti. Nas svesno izmrcvaren poljoprivrednik moci ce samo da sedne i da gleda kako mu se imanje gasi dok ce neko ko nema veze sa stocarstvom ili zemljoradnjom da se goji od lepe provizije. Pa ne kaze se dzabe da ce se buduci ratovi voditi zbog hrane a ne nafte!!!

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!