Elektronsko izdavanje katastarskih dokumenata
Foto: Aleksandar Jovanović

Republički geodetski zavod uvodi episarnicu

Elektronsko izdavanje katastarskih dokumenata

InfoBiz -
Aplikacija „RGZ eGateway“ omogućiće integraciju portala eUprave i pripadajućih modula - eGrađevinska dozvola, ePlaćanje, RGZ Pisarnica i IS Trezor

BEOGRAD - U Republičkom geodetskom zavodu počela je instalacija elektronske pisarnice - „RGZ eGateway“, koja će od 1. januara skratiti vreme potrebno za podnošenje, obradu i isporuku zahteva, ali i uvesti jednostavan mehanizam praćenja predmeta, što će onemogućiti korupciju.Aplikacija „RGZ eGateway“ omogućiće integraciju portala eUprave i pripadajućih modula - eGrađevinska dozvola, ePlaćanje, RGZ Pisarnica i IS Trezor.

- Prednost savremene pisarnice je što ubrzava procese i deo je antikoruptivnih mera koje RGZ uvodi u svojoj kampanji za nultu toleranciju prema korupciji - rekao je direktor RGZ Borko Drašković. Dodaje da je reč o završnoj fazi procesa povezivanja RGZ s drugim državnim organima, što će omogućiti brže izdavanje građevinske dozvole.

- Taj sistem elektronski razmenjuje dokumenta, tako što građani mogu elektronski da podnesu zahtev za list nepokretnosti, kopiju katastarskog plana i drugo.

Taj zahtev će stići do RGZ, gde će biti procesuiran, nakon čega će elektronska dokumenta biti prosleđena do portala eUprave, gde će građani moći da preuzmu kompletno elektronski potpisan dokument - objasnio je prof. Miro Govedarica s Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Projekat je koštao oko 60 miliona dinara, finansiran je iz IPA sredstava, a izradio ga je konzorcijum domaćih firmi predvođen kompanijom SAGA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track