Mlađan Dinkić otkrio

Etihad ervejz preuzima JAT?

Biznis

Autor:

Jedna od najpoznatijih svetskih kompanija - Etihad, juče je stupila u kontakt s Jat ervejzom, rekao ministar finansija

Etihad ervejz foto beta

BEOGRAD - Vlada Srbije razmatra mogućnost da aviokompanija iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata "Etihad" preuzme Jat ervejz, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.
"Jedna od najpoznatijih svetskih kompanija - Etihad, juče je stupila u kontakt s Jat ervejzom i mi razgovoramo o mogućnosti saradnje, odnosno preuzimanje Jata od strane Etihada, odnosno zajedničkog ulaganja", rekao je Dinkić. Dinkić je istakao da je Etihad jedna od retkih avio-kompanija u svetu koje su imale profit prošle godine.

"Oni imaju dobar pristup nekim drugim tržištima. Mislim da bi ta sinergija dala rezultate. Generalni direktor Etihada je zvao juče direktora Jata. Drago mi je da su kontakti počeli, krenuli smo s razmenom prvih podataka", rekao je ministar. Dinkić je najavio da će pitanje Jata u svakom slučaju biti rešeno ove godine, i da bi bilo dobro da dobije partnera poput Etihada.

Etihad ervejz je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je osnovana kraljevskim dekretom jula 2003. godine u Abu Dabiju. Kompanija obavlja više od 1.300 letova nedeljno na 85 putničkih i kargo odredišta u 55 zemalja. Raspolaže flotom od oko 70 aviona, uglavnom Boinga i Erbasa. U 2011. godini Etihad je prevezao 8,3 miliona putnika. Ta firma je decembra 2011. godine objavila da je preuzela 29,21 odsto deonica Er Berlina - šestog po veličini avio-prevoznika u Evropi po broju putnika. Etihad ima i udeo i u kompanijama Er Sejšeli, Er Lingus i Virdžin Australija.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (51)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • cica smicalica

  cica smicalica

  sto se ne ujedinimo sa ujedinjenim arapskim emiratima, a ne sa evropskom unijom

  111 Odgovori 
 • Copernicus

  Copernicus

  Daj Bože da je istina. Ovako dalje ne ide. Imaju i relacije, imaju i putnike, mogli bi da ostvare profit ali nemaju sa čim. Bez flote ništa, sve veća dubioza, sve starije stjuardese i sve više dotacija iz džepova građana. Što pre neka neko preuzima, jer država nema novca za nove avione.

  64 Odgovori 
 • nada

  nada

  Letim sa tom kompanijom iz Australije za Beograd i mogu da vam kazem da su fenomenalni.Deluju veoma profesionalno i ne mogu da zamislim zaposlene iz JAT kao njihove sluzbenike ili partnere!Bilo bi dobro da se JAT ugleda na njih.

  61 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Marija

  Marija

  Sve je potpuno jasno......niko nama nije bio potreban da bi nas unistio....mi to radimo sami,vrlo strucno....uzasavam se svih koji prvo uniste nesto sto neko drugi stvarao,pa prodaju ......Srbi su tako prodavali svoje kuce na Kosovu....jos pre 30 godina....i onda je vecina dosla ovde ,Srbija je svima bila rezervna varijanta .....a gde cemo mi?

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hrvatska, koja „Oluju“ slavi kao državni praznik, nema nikakvo moralno pravo da Srbiji drži bilo kakve lekcije Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!