Mlađan Dinkić otkrio

Etihad ervejz preuzima JAT?

Biznis

Autor:

Jedna od najpoznatijih svetskih kompanija - Etihad, juče je stupila u kontakt s Jat ervejzom, rekao ministar finansija

Etihad ervejz foto beta

BEOGRAD - Vlada Srbije razmatra mogućnost da aviokompanija iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata "Etihad" preuzme Jat ervejz, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.
"Jedna od najpoznatijih svetskih kompanija - Etihad, juče je stupila u kontakt s Jat ervejzom i mi razgovoramo o mogućnosti saradnje, odnosno preuzimanje Jata od strane Etihada, odnosno zajedničkog ulaganja", rekao je Dinkić. Dinkić je istakao da je Etihad jedna od retkih avio-kompanija u svetu koje su imale profit prošle godine.

"Oni imaju dobar pristup nekim drugim tržištima. Mislim da bi ta sinergija dala rezultate. Generalni direktor Etihada je zvao juče direktora Jata. Drago mi je da su kontakti počeli, krenuli smo s razmenom prvih podataka", rekao je ministar. Dinkić je najavio da će pitanje Jata u svakom slučaju biti rešeno ove godine, i da bi bilo dobro da dobije partnera poput Etihada.

Etihad ervejz je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je osnovana kraljevskim dekretom jula 2003. godine u Abu Dabiju. Kompanija obavlja više od 1.300 letova nedeljno na 85 putničkih i kargo odredišta u 55 zemalja. Raspolaže flotom od oko 70 aviona, uglavnom Boinga i Erbasa. U 2011. godini Etihad je prevezao 8,3 miliona putnika. Ta firma je decembra 2011. godine objavila da je preuzela 29,21 odsto deonica Er Berlina - šestog po veličini avio-prevoznika u Evropi po broju putnika. Etihad ima i udeo i u kompanijama Er Sejšeli, Er Lingus i Virdžin Australija.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

U situaciji u kojoj se nalazi Srbija, to me podseća na Marka Miloševića i gradnju Bambilenda Mahmud Bušatlija ekonomista

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!