Sastojci:- 1 glavica svežeg kupusa- 1 glavica crnog luka- 300 g flekica (testenine) - 2 kašičice biozačina- biber- so- 2 kašike ulja- 1 kašičica šećera- 1 manji struk peršunaPriprema:Glavicu kupusa očistite i sitno iseckajte, stavite u posudu, posolite, te ostavite da malo odstoji. Luk sitno naseckajte, stavite na zagrejano ulje, dodajte šećer i pržite na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kad dobije zlatnu boju, dodajte kupus, biozačin, sitno seckan peršun i biber po želji. Pržite uz povremeno mešanje, pa dodajte pola čaše vode i ostavite da se dinsta. U duboku posudu sipajte vodu, dodajte so i malo ulja. Kad proključa, dodajte testeninu i kuvajte. Kad je kupus gotov, dodajte mu skuvanu i oceđenu testeninu i sve propržite još nekoliko minuta pre nego što poslužite.
Foto: Shutterstock
Ručak
Flekice s kupusom
Recept dana -