icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

Treća sreća

Komentar dana

Treća sreća

Komentar dana

U ovom prelomnom trenutku po našu tužnu zemlju i njene besperspektivne građane, usudiću se da i po treći put u Kuriru napišem tekst na istu temu.

Naime, ako nas ova vlada ne izvuče iz provalije nad kojom visimo, neće nijedna. Ne samo zbog toga što naprosto više nema vremena za još neku vladu, već i zato što su ključni igrači u novoj vlasti odlično izverzirani kada je reč o jedinom privrednom poduhvatu koji nas može spasiti - legalizaciji marihuane.

Tu je, pre svega, naš predsednik, koji, zahvaljujući svom četničkom iskustvu, veoma dobro zna šta su srpski dobrovoljci devedesetih najradije pušili na linijama fronta. Na koncu, za predsednika smo napokon dobili pravog srpskog domaćina - poljoprivrednika, koji će svakako umeti da ceni kako privredne, tako i terapeutske potencijale kanabisa.

Dalje, tu je i novi mandatar, koji ima izuzetno iskustvo kada je reč o hvatanju dece sa džointom i njihovom pretvaranju u kriminalce. Naime, suludim zakonom, koji je donela vlada Zorana Živkovića, borba protiv droge usmerena je direktno ka bazi, odnosno ka potrošaču. Kad policija uhvati nekog kako duva, ona ga privodi, zavodi, a zatim ga u ekspresnom postupku, u trajanju od jednog ročišta, sud odere za nekoliko desetina hiljada dinara (poslednji u nizu je slučaj „kriminalca“ Viktora Savića, kome je država na ime džokavca uzela sto hiljada dinara).

Rezultati ovog, devet godina starog zakona, više su nego jasni: dilera ima na sve strane, droge takođe, a vala i duvadžija. U čemu je problem? Jedna od opcija je da državi odgovara ilegalni lanac trgovine narkoticima, gde se u zaradu, osim proizvođača i distributera, ugrađuju i političari i policija. Odbijam u to da poverujem! Naši političari nisu zli, nego neobavešteni! Šta zna naš mandatar, koji na javnim skupovima izvodi „Miljacku“ šta je moderna omladina (i ne samo omladina) i kakve su njene potrebe u borbi protiv turobnog dvadeset prvog veka.

Srećom, tu je karika koja nedostaje - prvi „demokratski“ guverner Narodne banke, višestruki ministar finansija, ekonomije i, ono što je možda najvažnije - roker! Kad se spoje finansije i rokenrol, tu negde mora da bude i gudra. Nekako mi se, kad ga malo bolje osmotrim, čini da bi naš večiti ministar finansija i ekonomije bio u fazonu da se legalizuju i heroin i kokain, samo ako će to da napuni kasu. Ali ne mora. Dovoljna je marihuana.

U mojoj viziji, njih trojica (predsednik, mandatar i roker) stajaće jednog lepog dana na Vršačkom bregu i sa zadovoljstvom gledati nepregledne zasade banatske marihuane (ovo može da važi i za bilo koji drugi breg u zemlji) kako se povijaju na jutarnjem suncu, a mi ćemo, crvenih beonjača, nasmejanih lica i puni love, da dočekujemo izbeglice iz Evropske unije.

I posle neka neko kaže da je sve crno. Dosta toga može da bude i zeleno.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir