DO 3. MAJA U PRIPRAVNOSTI: U Loznici gotova grejna sezona
Ilustracija, Foto: Kurir/T.Ilić

DO 3. MAJA U PRIPRAVNOSTI: U Loznici gotova grejna sezona

Srbija -

LOZNICA – Što se tiče lozničkog JKP ‘’Toplana’’ od juče je završena grejna sezona, s tim da najkasnije do 3. maja kotlovi mogu biti ponovo pokrenuti ukoliko za tim bude potrebe.

U preduzeću kažu da su radijatori jutros bili topli, ali da bi to bilo sve i da je za razliku od prošle sezone kada se sa isporukom toplotne energije prestalo 21. aprila, ove grejalo pet dana duže od toga, odnosno još deset dana posle petnaestog kada ona kalendarski treba da bude zvanično gotova. Ove sezone je većim njenim delom grejano ujutru i predveče, uglavnom od 6 do 10, i u popodnevnim satima se počinjalo oko 17, a završavalo u 21 čas.

U "Toplani" sezonu ocenjuju kao uspešnu, bez prekida u grejanju, i podsećaju da je za korisnike važila cena grejanja nepromenjena još od 2013. godine. ‘’Toplana’’ je ove zime grejala oko 600 jedinica poslovnog prostora i oko 2.900 stanova, ukupno oko 242.000 kvadratnih metara, a od naredne sezone grejaće još oko 2.500 kvadrata koliko imaju zajedno nova fiskulturna sala Gimnazije ‘’Vuk Karadžić’’ i nova stambena zgrada u gradu.

Inače, preduzeće će sa posebne kotlarnice do 15. maja zbog pacijenata grejati jedino loznički Zdravstveni centar.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track