Mrkonjić: Javna preduzeća nisu na prodaju!

Biznis

Vlada mora da razvojnom politikom reši problem nezaposlenosti

poskupljenje struje, struja, Milutin Mrkonjić,

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je da javna preduzeća Srbije nisu na prodaju i da vlada mora da razvojnom politikom reši problem nezaposlenosti.

Kako se navodi u današnjem saopštenju Ministarstva saobraćaja, Mrkonjić je rekao da je vlada odlučna da nastavi razvojne projekte i tako pokrene privredu.

"Ova vlada ima kapacitet da bude mnogo bolja od prethodne", kazao je Mrkonjić.

Ponjegovim rečima, u saobraćajnoj infrastrukturi zaposleno je više od 100.000 ljudi.

"Zato je od kapitalnog značaja da se pojačanim intenzitetom nastave radovi na ključnim projektima kakvi su koridori 10 i 11, rekonstrukcija železnice, rehabilitacija puteva, čišćenje Dunava i rešavanje pitanja nacionalne aviokompanije i modela rada javnih preduzeća", kazao je on. Mrkonjić je rekao da nije pristalica prodaje javnih preduzeća, ali neophodno je da se ona bolje organizuju.

"Valjalo bi razmisliti da se u kompletan posao uključe i privatna preduzeća jer za njihovo angažovanje ima potrebe i prostora. Danas je sve zastupljeniji model javno-privatnog partnerstva", naveo je on.

Mrkonjić je rekao i da u sektoru saobraćaja neće biti otpuštanja radnika. "Imamo dovoljno aktiviranih kreditnih linija i projekata, pa moramo sve snage, znanje i iskustvo da usmerimo kako bismo smanjili broj nezaposlenih na biroima rada. To je problem prve vrste koji stoji ispred nas i traži hitno rešavanje", kazao je on.

Ministar je rekao da su Zakonom o ministarstvima jasno definisane nadležnosi ministarstava za saobraćaj i građevinarstvo, i da se "tačno zna ko je zašto nadležan".

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (1)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

  • ПАНТЕЛИЈА ПРВИ

    ПАНТЕЛИЈА ПРВИ

    "Ova vlada ima kapacitet da bude mnogo bolja od prethodne", kazao je Mrkonjić.
    Чекај бре, исписниче, а ко је био у претходној влади? Половина вас из "нове" владе! И докле мислиш исписниче да је Народ ретардиран, да ће имати стрпље ... više а да сваки дан слуша твоје глупости?!? Повлачим све горе изречено ако обећаш да нећеш, бар два дана, одвалити још неку...ГЛУПОСТ!

    1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!