Mrkonjić: Javna preduzeća nisu na prodaju!

Biznis

Vlada mora da razvojnom politikom reši problem nezaposlenosti

poskupljenje struje, struja, Milutin Mrkonjić,

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je da javna preduzeća Srbije nisu na prodaju i da vlada mora da razvojnom politikom reši problem nezaposlenosti.

Kako se navodi u današnjem saopštenju Ministarstva saobraćaja, Mrkonjić je rekao da je vlada odlučna da nastavi razvojne projekte i tako pokrene privredu.

"Ova vlada ima kapacitet da bude mnogo bolja od prethodne", kazao je Mrkonjić.

Ponjegovim rečima, u saobraćajnoj infrastrukturi zaposleno je više od 100.000 ljudi.

"Zato je od kapitalnog značaja da se pojačanim intenzitetom nastave radovi na ključnim projektima kakvi su koridori 10 i 11, rekonstrukcija železnice, rehabilitacija puteva, čišćenje Dunava i rešavanje pitanja nacionalne aviokompanije i modela rada javnih preduzeća", kazao je on. Mrkonjić je rekao da nije pristalica prodaje javnih preduzeća, ali neophodno je da se ona bolje organizuju.

"Valjalo bi razmisliti da se u kompletan posao uključe i privatna preduzeća jer za njihovo angažovanje ima potrebe i prostora. Danas je sve zastupljeniji model javno-privatnog partnerstva", naveo je on.

Mrkonjić je rekao i da u sektoru saobraćaja neće biti otpuštanja radnika. "Imamo dovoljno aktiviranih kreditnih linija i projekata, pa moramo sve snage, znanje i iskustvo da usmerimo kako bismo smanjili broj nezaposlenih na biroima rada. To je problem prve vrste koji stoji ispred nas i traži hitno rešavanje", kazao je on.

Ministar je rekao da su Zakonom o ministarstvima jasno definisane nadležnosi ministarstava za saobraćaj i građevinarstvo, i da se "tačno zna ko je zašto nadležan".

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Opcija „ne“ garantuje nadu da će Grci sami kontrolisati svoju sudbinu Džozef Stiglic, dobitnik Nobelove nagrade

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!