Neodoljivi kolač s jabukama

Dezert

Neodoljivi kolač s jabukama

Recept dana -

Za biskvit: 3 jajeta 100 g šećera 1 vanilin šećer90 g glatkog brašna 1 kašičica praška za pecivo125 g maslaca 80 g kokosovog brašnaNadev :600 g oguljenih i nasečenih jabuka 150 ml vodemalo sveže ceđenog soka od limunaKrem :200 ml slatke pavlake 1/2 kašičice cimetaGlazura :1 šlag-krema 2 dl mlekaPriprema Jaja, šećer i vanilin šećer penasto umutiti. Dodati brašno pomešano s praškom za pecivo, a zatim otopljeni maslac i kokosovo brašno. Smesu sipati u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju veličine 30 x 18 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.Za to vreme jabuke preliti vodom, dodati limunov sok, zagrejati na ringli i kuvati pet minuta. Ohladiti i ocediti. Biskvit kratko ohladiti i po njemu rasporediti oceđene jabuke.Slatku pavlaku umutiti u šlag, naneti ga na jabuke i posuti cimetom. Kolač peći još 10 minuta.U hladno mleko dodati šlag-kremu i mutiti dok krem ne postane čvrst. Naneti ga preko ohlađenog kolača i poslužiti.Savet: Kolač možete ispeći i u obliku torte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track