NISKE STRASTI ISPRED DAČIĆA: Političari u (ne)zgodnim situacijama!

Najzanimljiviji događaji 2013.

NISKE STRASTI ISPRED DAČIĆA: Političari u (ne)zgodnim situacijama!

Politika -
Političari u Srbiji su manje više imali mirnu 2013. godinu. Ipak neki od njih su bili u situacijama kojima nisu baš morali da se hvale, a hvalili su se, ili su se jednostavno našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu

Političari u Srbiji su manje više imali mirnu 2013. godinu. Ipak neki od njih su bili u situacijama kojima nisu baš morali da se hvale, a hvalili su se, ili su se jednostavno nalazili u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

Ivica Dačić

Premijer Srbije našao se u neugodnoj situaciji kada je na gostovanju u jednoj tv emisiji bio žrtva skrivene kamere. Svi se dobro sećamo voditeljke koja je više bila svučena nego obučena i koja je ispred prvog čoveka vlade izvodila scenu iz "Niskih strasti". U svom tom prekrštanju nogu pokazalo se i nama i premijeru da dotična poput Šeron Stoun nije nosila gaćice. I dok je ekipa skrivene kamere najverovatnije očekivala da će premijer prekinuti emisiju ili barem možda pošteno izribati nekoga zbog svega ovoga, Dačić je ruku na srce ostao pribran tokom cele emisije. Poneo se dosta suzdržano a ono malo pogleda i osmeha nisu mu zamerili čak ni politički neistomišljenici.

Dragan Ðilas

Na predsednika DS smo navikli da se u novinama pojavljuje kada je u pitanju gradska politika, mostovi, zaduženja, previranja u samoj stranci. Ipak prvi covek demokrata javnosti je upao u oci i kao neko ko ocigledno ne voli da se na duže skrasi pored žene sa kojom je. Pa je tako u 2013. uslikan kako sa novom devojkom, košarkašicom Anom Dabovic, šeta ulicama Moskve. Ta slika je definitivno stavila tačku na nagadanja da li je ili nije, jesu ili nisu.

Nevena Adžemović

Bivša modelsica a sadašnja poslanica Nevena Adžemovic koja je svojevremeno zaradila nadimak Nena Antena zbog interesovanja za štetnost mobilnih antena na zdravlje ljudi, imala je nešto mirniju 2013. Ipak u žižu javnosti je dospela kada je objavila da sprema pesme i priče za decu. Tako je bivša modelsica a buduća književnica rešila očigledno da se oproba i u spisateljskim vodama.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Nemanja Šarović

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović imao je burnu 2013. Sredinom godine Šarović se posle nepune dve godine braka rastao sa poslanicom NS Aleksandrom Ilić. I to sve zbog politike. On je ostavio nju i njihovog maloletnog sina, a obro obavešteni izvori su govorili da je život sa Šarovicem ubrzo posle venčanja postao nepodnošljiv, pošto je Nemanja Aleksandri držao predavanja kako treba da vrati člansku kartu NS, koja je sad na vlasti sa SNS, što ga je posebno frustriralo. Takode, Šarovic je 19. decembra, i to baš na krsnu slavu, priveden pa pušten a sve zbog paljenja zastave Kosova.

Mario Maletić

Član Glavnog odbora i jedan od osnivača SNS, koordinator Internet tima, odbornik u Skupštini grada Beograda ali i član kabineta ministra pravde Nikole Selakovića Mario Maletić, okacio je na svoj Tviter profil svoju naprednu muškost. Maletić je očigledno tog dana želeo da se pohvali najboljim što ima. I dok su ga neki osuđivali u komentarima i upoređivali sa Boratom, bilo je i devojaka koje su oduševljeno izjavile kako su se zaljubile u mladog pulena SNS.

Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije, učestvuje u heli-skijanju, gde samo cena za ski-pas dostiže neverovatnih 80.000 dolara. Ali nije samo ta vest u 2013. privukla pažnju već i činjenica da je lider LDP na videu koji je obajvljen na Jutjubu pojavljuje pod pseudonomom Čedonir Čada (Cedonir Chadda). Nije poznato da li su ga autori emisije prekrstili, ili je Jovanovic fingirao ime kako ga ne bi nali na društvenim mrežama.

Vuk Jeremić

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić prevario korisnike Tvitera. Na svoj nalog postavio je fotografiju na kojoj je zagrljen sa čovekom za koga je napisao da je Bono Voks, i za koga bi se zaista moglo reći da je frontmen U2. Da bi stvar bila provokativnija, njih dvojica drže podignuta tri prsta. Međutim na slici nije bio pevač irske rok grupe, već njegov najpoznatiji dvojnik Pavel Sfera. Ovo je izazvalo pravu lavinu komentara na društvenim mrežama a Sfera je izjavio da mu nije jasno kako to Jeremić nije znao kad su pričali na srpskom.

Milutin Mrkonjić

Poznat kao neko ko je sklon nekonvencionalnom ponašanju Milutin Mrkonjić je prava "poslastica" za medije. Početkom godine izbio je skandal kada se saznalo da je više od godinu dana boravio kod svog prijatelja Miće Jovanovića, vlasnika Megatrenda, na Senjaku u gostinskoj kući to za "dž". Kada mu je Jovanović zatražio da angažuje nekoga ko će spremati kuću od 220 kvadrata Mrkonjić se poprilično razbesneo. U novembru 2013. još jedan skandal potresao je bivšeg ministra za saobraćaj i funkcionera Socijalističke partije Srbije. Naime Milutin Mrkonjić prevario je devojku Anu Bekutu sa venčanom ženom Draganom. Ipak, Mrka je to kao i obično u svom stilu sve to negirao: "Bio sam na ručku ili večeri sa svojom suprugom. Ne razumem u čemu je problem".

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track