Pita sa sirom i tikvicama
Foto: Shutterstock

Recept

Pita sa sirom i tikvicama

Recept dana -

Sastojci

1/2 kg kora za pitu1/2 kg tikvica3 čena belog luka2 crvene paprike400 g mladog ili sitnog sira300 g jogurta3 jajeta50 g semenki suncokreta2 kašike mirođije ili peršunaso, biber2 kašike maslinovog ulja1 žumancePRIPREMA1. Tikvice očistite, prepolovite ih po dužini, pa ih isecite na tanke ploške. Beli luk oljuštite, iseckajte. Paprike operite, očistite i isecite na rezance. Sir izgnječite viljuškom, umešajte jaja i jogurt, pa u ujednačenu masu umešajte semenke suncokreta (jednu kašiku ostavite), tikvice, beli luk, paprike i mirođiju ili peršun, posolite i pobiberite.2. Vatrostalnu posudu dobro podmažite. Dno obložite sa dve kore, poprskajte uljem, premažite filom, pa stavite sledeću koru. Tako naizmenično ređajte dok sve sastojke ne potrošite. Pitu završite korom.3. Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni. Žumance umutite sa malo ulja, premažite gornju koru. Pospite preostalim semenkama suncokreta. Pecite oko 30 minuta dok se jelo lepo ne zapeče i porumeni.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track