(VIDEO) HRVATI RATNI PLAĆENICI U UKRAJINI: Valjda ćemo sresti srpske prijatelje da ih pozdravimo...
Foto: Printscreen Yt

I tamo su im Srbi muka

(VIDEO) HRVATI RATNI PLAĆENICI U UKRAJINI: Valjda ćemo sresti srpske prijatelje da ih pozdravimo...

Planeta -
Dvojica hrvatskih dobrovoljaca objasnila su na Jutjubu svoje vriđenje bele Evrope i rata u Ukrajini, za koji kažu da je pokušaj stvaranja "velike Rusije", koja je ista kao "velika Srbija"

KIJEV - "Mi smo hrvatski nacionalisti i podržavamo nezavisnu Ukrajinu", govore na video-snimku postavljenom na JuTjubu dva maskirana Hrvata koja se na strani ukrajinskog plaćeničkog bataljona "Azov" bore protiv proruskog stanovništva na istoku Ukrajine.

"Imali smo isti problem između 1991. i 1995. sa srpskom agresijom, Rusi i Srbi imaju istu politiku, žele da pokore jednu nezavisnu zemlju, i kad smo to videli na televiziji, došli smo da pomognemo našoj ukrajinskoj braći u toj borbi", kažu oni. Uvod u video-snimak je stilizovani znak zloglasnog "Azova", stranog plaćeničkog bataljona optuženog za ratne zločine nad civilima na istoku Ukrajine. U tom bataljonu bore se hrvatski vojni plaćenici.

Neonacistički amblem bataljona
Neonacistički amblem bataljona

O predsedniku Rusije Vladimiru Putinu misle da je komunista, da se služi istim metodama kao Staljin da bi stvorio veliku Rusiju i da ne prihvata nijednu slobodnu zemlju.

"Želi ponovno da izgraditi Sovjetski Savez, a tako nešto Evropa ne može da dozvoli. Mislimo da cela Evropa mora da podrži Ukrajinu u našoj borbi i da moramo da zaustavimo ovog novog Staljina", navode oni i opet potežu - Srbiju.

"Znamo da se neki Srbi bore na suprotnoj strani, istina je da su politike ‘velike Srbije’ i ‘velike Rusije’ identične. Nadamo se da ćemo sresti neke od naših srpskih prijatelja uskoro i želimo da ih pozdravimo", dodaju oni.

"Neki Srbi su dobri, ali oni loši su četnici, a četnici su kao Rusi koji se bore protiv Ukrajinaca. Imamo neke prijatelje u Srbiji, nacionaliste, ali oni misle ispravno. Većina Srba o Rusiji misli kao da im je majka i žele da dođu ovde da bi napravili, ne znam, nekakvu novu Srbiju", objašnjavaju oni sovju muku.

"Mi smo hrvatski rekonkisti, evropski rekonkisti, želimo slobodnu Europu, slobodnu od komunizma i od ideja koje dolaze van Evrope... Ne možemo da imamo u Europi neko multikulturalno sra*e!", zaključuju oni i zalažu se ponovo za "belu Evropu" bez islama i komunizma.

http://www.youtube.com/watch?v=QtjRSIi9pQk

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track