OVO SE NEĆE SVIMA SVIDETI: Rim i Španija doneli jednu veoma nepopularnu odluku i to sve zbog turista
Foto: domonabike / Alamy / Alamy / Profimedia

ZABRANA

OVO SE NEĆE SVIMA SVIDETI: Rim i Španija doneli jednu veoma nepopularnu odluku i to sve zbog turista

Planeta -

Počevši od prošle nedelje, turisti i građani Rima neće više moći slobodno da kupuju alkohol u 14 opština u tom gradu.

Alkohol neće moći da se kupi između 10 časova uveče i 7 ujutro. Alkohol takođe možete piti iz plastične ambalaže samo do ponoći, ali nikako na ulici, već samo u zatvorenim objektima.

Prodaja alkohola u svim ostalim opštinama, čak i u zatvorenim objektima, zabranjena je posle 2 ujutro, a u prodavnicama prestaje posle 10 sati uveče.

Zabrana je privremena i važiće samo do oktobra, a italijanska vlada navodi da je donela ovu odluku sa ciljem da suzbije neprimereno ponašanje posetilaca u jeku turističke sezone.

Samo prošlog vikenda, policija je primila 500 prijava u vezi sa prekomernim konzumiranjem alkohola, i ispisala nekoliko desetina kazni.

Svi oni koji budu prekšili zakon, moraće da plate 150 evra kazne, dok će vlasnici maloprodajnih i ugostiteljskih objekta morati da izdvoje 280 evra.

Kada je reč o Španiji, vlasti Balearskih ostrva, doma odmarališta na Ibici i Magalufu, donele su predlog da prodaja alkohola bude zabranjena čak i na aerodromima na ovim ostrvima, kao i u avionima koji saobraćaju ka njima.

Odluka je doneta posle niza incidenata koje su prouzrokovale osobe u alkoholisanom stanju.

Kurir.rs/Lonely planet

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track