(FOTO, VIDEO) DRAMA U KATALONIJI NE PRESTAJE! BARSELONA POD BLOKADOM: Hiljade na ulicama, barikade na svakom koraku!
Foto: EPA, Foto: AP

ZBOG POLICIJSKE BRUTALNOSTI

(FOTO, VIDEO) DRAMA U KATALONIJI NE PRESTAJE! BARSELONA POD BLOKADOM: Hiljade na ulicama, barikade na svakom koraku!

Planeta -
1 / 8 Foto: EPA

Veliki protesti organizovani su danas u Barseloni dok se istovremeno održava jednodnevni generalni štrajk da se osudi policijsko nasilje za vreme referenduma o nezavisnosti Katalonije.

foto: Movimiento.org

Više od 40 sindikata i udruženja pozvalo je na generalni štrajk zbog kršenja prava i sloboda tokom policijske akcije u sprečavanju referenduma u tom španskom regionu. Lokalna policija saopštila je da se skoro 300.000 ljudi

foto: EPA

El pais piše da je metro stanica na Plaza Katalonji prazna, dok je glavna železnička stanica ponovo otvorena, nakon što je grupa demonstranata na kratko bila okupirala jednu od linija.

Na pojedinim mestima u Barseloni grupe građana protestuju noseći transparente, poput kvarta Gran Via.

foto: EPA

"Napolje okupacione snage. Ulice će uvek biti naše", uzvikivali su demonstranti, mašući separatističkim zastavama, a različiti marševi paralizovali su ulice u centru grada.

foto: AP

List piše i da su u ulici Sant Antoni postavljene barikade u vidu glasačkih kutija koje su postavili članovi Odbora za odbranu referenduma katalonske Republikansko levičarske stranke.

foto: AP

"Ovo su naše barikade", objavila je ta stranka na Tviteru.

foto: EPA

Obezbeđuje se samo minimum usluga, za kretanje putnika, i brodova za krstarenja, kao za brzo kvarljve proizvode. 24-časovni štrajk počeo je u 2.00 jutros.

Katalonski sindikat Cecot, drugi po veličini sindikat za mala i srednja preduzeća u toj oblasti, objavio je u podne da je oko 90 odsto njihovih članova u štrajku.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Katalonci glasali za nezavisnost, a šta će sad da urade? Ovo su moguće verzije raspleta španske krize!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja