(VIDEO) HEJLI NASELA NA ŠALU RUSKIH PRANKERA: Ambasadorka SAD u UN brže-bolje podržala nezavisnost nepostojećeg ostrva!
Foto: EPA, Foto: EPA

DA SPREČI PUTINOV UTICAJ

(VIDEO) HEJLI NASELA NA ŠALU RUSKIH PRANKERA: Ambasadorka SAD u UN brže-bolje podržala nezavisnost nepostojećeg ostrva!

Planeta -

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim nacijama, Niki Hejli bila je "žrtva" dvojice poznatih komičara iz Rusije, kojima je u telefonskom razgovoru priznala SAD pažljivo prate situaciju na izmišljenom ostrvu Binomo.

Leksus i Vovan, odnosno Aleksej Stolijarov i Vladimir Kuznjecov pozvali su navodno Niki Hejli i predstavili se kao poljski premijer Mateuš Moravjecki, a razgovor je trajao gotovo pola sata.

Tokom razgovora od 22 minuta s osobom čiji glas izrazito liči na američku ambasadorku u UN, ruski komičar je izrazio zabrinutost zbog ruskog uplitanja u političke poslove izmišljenog ostrva Binoma u Južnom kineskom moru, koje naravno, ne postoji.

Hejli je navela da SAD pažljivo prate situaciju tamo.

"Znate li za Binomo?," pitao je imitator. "Proglasili su nezavisnost. Imali su izbore, i pretpostavljamo da su Rusi uticali".

"Da, naravno da su to uradili, apsolutno", odgovorila je Hejli samouvereno.

"I svesni smo toga. Mi smo to posmatrali. I mislim da ćemo nastaviti da posmatramo razvoj situacije oko Južnog kineskog mora ", odgovorila je Hejli.

Nastavljajući s pitanjem oko navodnog ruskog uplitanja u svetske poslove, navodni poljski premijer je pitao Hejli hoće li ili neće "Putin biti agresivan prema Evropi sledeće godine".

"Teško je znati šta Rusija sada radi. Mislim da smo videli kako radi i da pokušavaju da budu relevantni u svakoj regiji i pokušavaju da imaj uticaju svakom području. U nekim su uspeli, a u nekim nisu. Zato nemaju uticaja za koji mislim da bi želeli da imaju, ali to pokušavaju da ostvare", odgovorila je Hejli.

Kurir.rs/ RT

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track